Καραμανδάνειο: Δωρεά σύγχρονου ΗΕΓ εφοδιασμένου και με τεχνητή νοημοσύνη

Το μέλος του Ομίλου Γιάννης Χριστόπουλος (John Hristopoulos) ενημερώθηκε πέρυσι το καλοκαίρι στις συναντήσεις μας για το πρόβλημα λειτουργίας, λόγω και παλαιότητας (ηλικίας άνω των 20 ετών), του μοναδικού Ηλεκτροεγκεφαλογράφου (ΗΕΓ) του Καραμανδανείου Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών. Στο διάστημα που μεσολάβησε κινητοποίησε τις οργανώσεις AHEPA και τις αντίστοιχες οργανώσεις γυναικών DAUGHTERS OF PENELOPE στις Πολιτείες των ΗΠΑ New Mexico (στην οποία και είναι Αντιπρόεδρος), Utah, Colorado και California, οι οποίες μέσω εκδηλώσεων συγκέντρωσαν το απαιτούμενο σεβαστό ποσόν γα την αγορά ενός σύγχρονου ΗΕΓ εφοδιασμένου και με τεχνητή νοημοσύνη.

Την Δευτέρα 3 Ιουλίου τα μέλη των ανωτέρω οργανώσεων, παρουσία μελών του ΡΟ Πάτρα, παρέδωσαν τον ΗΕΓ στον Νοσοκομείο, παρουσία της Διοικητρίας του Δρος Ασπασίας Ρηγοπούλου και του Παιδονευρολόγου Δρος Διαμαντή  Κατερέλου.

Το βράδυ της Δευτέρας 7 Ιουλίου ο ΡΟ Πάτρα δεξιώθηκε τα μέλη των AHEPA Pavlo's Panagopoulos (President),  John Hristopoulos (Vice President), George Hristopoulos, Peter Panagopoulos, Patrick Panagopoulos, Mike Dimopoulos, Πέτρος Μπαλάσκας και τα μέλη των DAUGHTERS OF PENELOPE Niki Panagopoulos, Athena Hristopoulos, Athanasia Panagopoulos, Ειρήνη Δημόπουλος και Sue Perea. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης η Πρόεδρος Χαρά παρουσίασε τους προσκεκλημένους και τους ευχαρίστησε θερμά για την γενναιόδωρη προσφορά τους, η οποία αναβαθμίζει σοβαρά την αντιμετώπιση των επιληπτικών περιστατικών που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Παίδων. Με τη σειρά του και οι εκπρόσωποι των οργανώσεων ευχαρίστησαν τον Όμιλο για την ευκαιρία που τους δόθηκε να συνεργασθούν σε ένα τόσο σπουδαίο κοινωφελές έργο με τον ΡΟ Πάτρα. Υποσχέθηκαν δε ότι θα συνεχίσουν να είναι αρωγοί σε κοινωφελή προγράμματα. Σημειωτέον ότι είναι η πρώτη συνεργασία της οργάνωσης AHEPA με το Ρόταρυ!

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν η Διοικήτρια του Καραμανδανείου Δρ. Ρηγοπούλου, ο Παιδονευρολόγος Δρ Κατερέλος μετά της συζύγου του, ο Νομικός Σύμβουλος του Νοσοκομείου και Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών κ.  Ζούπας μετά της συζύγου του, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Δρ. Άννα Μαστοράκου, η Πρόεδρος του Σωματείου πασχόντων από την νόσο Chron κα. Νίκη Παπαγιαννοπούλου, εκλεκτοί φίλοι και μέλη του Ομίλου.

Ασπασία Ρηγοπούλου

Γιορτάσαμε μια πράξη ανθρωπιάς, αλληλεγγύης, αγάπης προς τον συνάνθρωπο, η οποία έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία διότι προέρχεται από μέλη του Ελληνισμού που ζουν στο εξωτερικό, αλλά η καρδιά τους και η ματιά τους είναι διαρκώς στραμμένη στην αγαπημένη τους πατρίδα.

Με πολύ χαρά η οικογένεια του παιδιατρικού μας νοσοκομείου υποδέχτηκε πριν από μερικές ώρες στον χώρο της εκπροσώπους της ομογενειακής οργάνωσης AHEPA 501 - c The Tasso Chronis Chapter, Albuquerque NM USA, η οποία έφτασε φορτωμένη με ένα πολύ σημαντικό δώρο για την περίθαλψη των παιδιών μας.

Μας πρόσφερε έναν ηλεκτροεγκεφαλογράφο που είναι πολύ σημαντικός για τη φροντίδα των παιδιών μας και τέθηκε ήδη σε λειτουργία από τον Παιδονευρολόγο μας κ. Αδαμάντιο Κατερέλο και το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό!!

Ευχαριστούμε πολύ τον πρόεδρο κ. Παύλο Παναγόπουλο, τον αντιπρόεδρο κ. John Hristopoulos και όλα τα μέλη που συνεισέφεραν σε αυτή τη σημαντική προσφορά. Ευχαριστούμε θερμά και τον Ροταριανό Όμιλο Πατρών και την δραστήρια πρόεδρο Xara Anastasopoulou που έστησε αυτή τη γέφυρα της προσφοράς.

Πολύ σημαντική ήταν η παρουσία και η συμμετοχή της νέας γενιάς, των παιδιών, στην αντιπροσωπεία της ΑΧΕΠΑ που μας επισκέφτηκε. Η παρουσία τους δείχνει την ανάγκη της καλλιέργειας των δεσμών με την πατρίδα και την προσφορά προς την πατρίδα.

Οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό αγωνίζονται μέσα από διάφορες διαδρομές να κρατούν ζωντανή τη ρίζα τους και την ύπαρξή τους.

Ευχαριστούμε θερμά την 6η ΥΠΕ, το υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Οικονομικών για την καταλυτική συμμετοχή τους στην διευκόλυνση της ολοκλήρωσης των διαδικασιών μεταφοράς του νέου μας ηλεκτροεγκεφαλογράφου από το εξωτερικό!!

Σας ευχαριστούμε θερμά για όλα όσα κάνετε για εμάς. Σας οφείλουμε πολλά γι΄ αυτό και προσπαθούμε να αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους καρπούς κάθε προσφοράς σας.

Διαβάστε επίσης