Η "γεωγραφία" της νέας Βουλής με το βλέμμα στραμμένο στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου ορκίστηκε σήμερα σήμερα η Βουλή των Ελλήνων της Κ’ Κοινοβουλευτικής Περιόδου Προεδρευομένης Δημοκρατίας, που προέκυψε από τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Πρεμιέρα για την 8 κομματική Βουλή, οι πολιτικοί αρχηγοί και οι βουλευτές έφτασαν νωρίς στην Βουλή για την καθιερωμένη ορκωμοσία.

Ο πρωθυπουργός ευδιάθετος έφτασε από τους πρώτους και κατευθύνθηκε στην ολομέλεια.

Αλλαγές στα υπουργικά και τα κοινοβουλευτικά έδρανα, στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, Χατζηδάκης, Δένδιας και Κεραμέως, Σκυλακάκης, Σταϊκούρας, Σκρέκας, Γεωργιάδης και Πιερακάκης συμπλήρωναν την μπροστινή σειρά, στη δεύτερη σειρά Βορίδης Ζαχαράκη, Αυγενάκης, Μενδώνη και Μηταράκης.

Oι βουλευτές υπέγραψαν στο παρουσιολόγιο όπως δείχνει το βίντεο με τα αποκλειστικά πλάνα του LIVE NEWS.

Ακολούθησε καφές στο καφενείο της Βουλής και κουβέντα ως που να αρχίσει η τελετή, ενώ τα βλέμματα τράβηξε το τατουάζ καρχαρίας του Διαμαντή Καραναστάση.

Στον Αλέξη Τσίπρα τράφηκαν τα φλας των φωτογράφων, είναι η πρώτη ουσιαστικά δημόσιά του εμφάνιση μετά την συντριβή του κόμματός του στις εκλογές.

Τα βλέμματα σκυθρωπά και τα χαμόγελα παγωμένα αποτυπώνουν το κλίμα με τον παραιτηθέντα πρόεδρο να είναι στην πρώτη σειρά, δεξιά του η Όλγα Γεροβασίλη και δίπλα τους ο Σωκράτης Φάμελος.

Κατάμεστα τα θεωρεία από συγγενείς και φίλους των 300 και αρκετοί όρθιοι στην αίθουσα της ολομέλειας, νωρίτερα ουρές σχηματίζονταν στο φυλάκιο της Βουλής από τους προσκεκλημένους.

Ήταν η ώρα που τα φλας άστραφταν στην Έφη Αχτσιόγλου, ενώ στο φυλάκιο πολλοί βρήκαν την ευκαιρία για σέλφι.

Οι βουλευτές της ΝΔ κατέλαβαν τα έδρανα στα δεξιά , ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με Ανδρουλάκη, Κατρίνη και Λιακούλη στην πρώτη σειρά και αριστερότερα ο ΣΥΡΙΖΑ, στα ορεινά επέλεξε να καθίσει ο Πολάκης με τον διάδρομο να τον χωρίζει από την Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Πίσω του ξεκινούν οι Σπαρτιάτες δεξιότερα η Νίκη και πιο δεξιά ο Κυριάκος Βελόπουλος, τέρμα αριστερά το ΚΚΕ.

Τέσσερις μουσουλμάνοι βουλευτές ορκίστηκαν στο Κοράνι, οι Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Οζγκιούρ Φερχάτ από τον ΣΥΡΙΖΑ και οι Μπουρχάν Μπαράν και Ιλχάν Αχμέτ από το ΠΑΣΟΚ.

Η ορκωμοσία έγινε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Με την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας ξεκινάει ουσιαστικά η κοινοβουλευτική περίοδος.

Το βλέμμα όλων βέβαια είναι στραμμένο στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης που θα αποτελέσουν και το πρώτο κρας τεστ με την αντιπολίτευση.

 

 

megatv.com

Διαβάστε επίσης