Κοινωφελής εργασία ΟΑΕΔ: Ζητούν νέα παράταση των 25.000 θέσεων οι ωφελούμενοι

Κραυγή αγωνίας εκφράζουν οι 25.000 ωφελουμένοι του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών/ συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων καθώς λήγουν και συμβάσεις τους και ζητούν να υπάρξει νέα παράταση των συμβάσεων τους μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλιγές όπως εξάλλου είχε ζητήσει η ΚΕΔΕ.

Η πλειοψηφία των ωφελουμένων προέρχονται από μακροχρόνια ανεργία και επιλέχθηκαν με κοινωνικά κριτήρια (ανεργία, χαμηλό εισόδημα κ.λ.π.) και υπηρετούν σε δήμους σε θέσεις ανταποδοτικού χαρακτήρα, όπως καθαριότητα, πράσινο κ.λ.π.

Ωστόσο η ΔΥΠΑ και το Υπουργείο Εργασίας δεν έχουν αποφασίσει ακόμη τι ακριβώς θα γίνει ενώ η απόφαση παράτασης του προγράμματος θα πρέπει να περάσει από την ΕΕ.

Ωστόσο σύμφωνα με τους ωφελούμενους επί της ουσίας δεν υπάρχει νομικό κόλλημα (μια επιπλέον παράταση δεν αγγίζει 18μηνο) άλλα ούτε χρηματοδοτικό κόλλημα του Κράτους (μιας και επιτρέπεται η χρηματοδότηση παρατάσεων της Κοινωφελούς από Ευρωπαϊκούς – πέρα του ΕΣΠΑ- πόρους Ταμείων ή άλλους Εθνικούς Πόρους του Κράτους –Ν.4152/2013-άρθρο1/παρ.ΙΔ/υποπ.ΙΔ1 ).

dikaiologitika.gr

Διαβάστε επίσης