Βόλος: Φρίκη με ανήλικους που έγδυσαν και βιντεοσκοπούσαν παιδί με ειδικές ανάγκες

Τα ανήλικα αγόρια έδρασαν ως σκληρή συμμορία

Μια ανατριχιαστική υπόθεση εκδικάστηκε στο Τριμελές Ανηλίκων Κακουργημάτων, στον Βόλο. Τέσσερα ανήλικα αγόρια έγδυσαν και βιντεοσκόπησαν ένα παιδί με ειδικές ανάγκες .

Έδρασαν ως σκληρή συμμορία, ενώ επιτέθηκαν και στους αστυνομικούς, σε μια υπόθεση που εκτυλίχθηκε το 2019 και έμεινε κρυφή από την αστυνομία.

Σύμφωνα με το gegonota.news, η παρέα των τεσσάρων, έγδυσαν και βιντεοσκόπησαν έναν συνομήλικό τους με ειδικές ανάγκες για να τον εξευτελίσουν και να προβάλλουν το βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα. Με ένα αυτοκίνητο τον οδήγησαν σε ερημική περιοχή του Βόλου και μαγνητοσκοπούσαν τις πράξεις τους ενώ είχαν βάλει στο αυτοκίνητο και αστυνομικό φάρο, για να φαίνεται πως είναι συμβατικό της Ασφάλειας. Όταν έφτασαν στην απόμερη περιοχή του Βόλου έγδυσαν το παιδί και το χτυπούσαν, ενώ τραβούσαν βίντεο καταγράφοντας κάθε αρρωστημένη πράξη τους.

Μια ημέρα αργότερα τους συνέλαβαν μετά από καταγγελία οι αστυνομικοί και οι ανήλικοι αντέδρασαν με αγριότητα. Χτυπούσαν και έβριζαν τους αστυνομικούς για να μην μπουν στα περιπολικά. Οι δύο από τους 4 κατηγορούμενους κάθισαν στο εδώλιο του Τριμελούς Ανηλίκων για κακούργημα, κατηγορούμενοι για αρπαγή ανηλίκου με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, για παράνομη βιντεοσκόπηση και μετάδοση πράξης άλλου, για αντιποίηση αρχής, αλλά και για απείθεια σε βάρος των αστυνομικών.

Οι άλλοι δύο που έχουν ενηλικιωθεί, απείχαν από την ακροαματική διαδικασία και έτσι το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους καταδικάζοντάς τους σε ποινή τριών ετών περιορισμού σε ειδικό κατάστημα κράτησης νέων. Το δικαστήριο για τους δύο κατηγορούμενους αποφάσισε να ανατεθεί μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους, η επιμέλεια σε επιμελήτρια ανηλίκων. Ο δεύτερος κατηγορούμενος θα πρέπει να ενταχθεί και σε θεραπευτικό πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ και να ολοκληρώσει τη φοίτησή του στο Γυμνάσιο.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ