Αναλαμβάνουν καθήκοντα οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης - Σε εξέλιξη οι τελετές παράδοσης-παραλαβής

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου θα γίνει αύριο Τετάρτη

Καθήκοντα αναλαμβάνουν οι νέοι υπουργοί, οι οποίοι νωρίτερα ορκίστηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Σε εξέλιξη, είναι αυτή την ώρα οι τελετές παράδοσης παραλαβής στα υπουργεία.   

Στο Υπουργείο Οικονομικών ο Θεόδωρος Πελαγίδης παραδίδει στον Κωστή Χατζηδάκη και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο απερχόμενος Αλκιβιάδης Στεφανής στον Νίκο Δένδια.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών η Καλλιόπη Σπανού παραδίδει στην Νίκη Κεραμέως, ενώ στο Υπουργείο Παιδείας τον Κυριάκο Πιερρακάκη υποδέχεται ο Χρήστος Κίττας.

Στο Υπουργείο Τουρισμού, η Όλγα Κεφαλογιάννη θα παραλάβει από την Ιωάννα Δρέττα, ενώ το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικών παραλαμβάνει από τον Βασίλη Κασκαρέλη, ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Αλλαγή σκυτάλης και στο υπουργείο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου στο τιμόνι θα βρεθεί ο Θεόδωρος Σκυλακάκης

Τα ηνία του υπουργείου Δικαιοσύνης αναλαμβάνει ο Γιώργος Φλωρίδης από τον Φίλιππο Σπυρόπουλο.

Στον Βασίλη Κικίλια παραδίδει το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο Ευάγγελος Τουρνάς.

Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Λευτέρης Αυγενάκης θα παραλάβει το χαρτοφυλάκιό του από τον υπηρεσιακό υπουργό Γεώργιο Τσακίρη και στο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης θα βρεθεί ως νέος υπουργός ο Άδωνις Γεωργιάδης προκειμένου να παραλάβει από την Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας παραλαμβάνει το χαρτοφυλάκιό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών από τον Ιωάννη Γκόλια και στο Ανάπτυξης η υπηρεσιακή Υπουργός, Ελένη Λουρή-Δενδρινού θα παραδώσει στον Κώστα Σκρέκα.

Στο Υγείας, στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη παραδίδει η Αναστασία Κοτανίδου και στο Ναυτιλίας, αναλαμβάνει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από τον Θεόδωρο Κλιάρη

Το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου παραδίδει ο Δανιήλ Εσδράς στον Δημήτρη Καιρίδη και του Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης στον Νότη Μηταράκη.

Τέλος στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο Δημήτρης Παπαστεργίου θα πάρει τα κλειδιά από τον Σωκράτη Κάτσικα.

Πρεμιέρα για το νέο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας το οποίο αναλαμβάνει η Σοφία Ζαχαράκη.

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου στο Μαξίμου, είναι προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη.

 

ΠΗΓΗ

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ