Γ. Βαρουφάκης για το ναυάγιο της Πύλου: «Είναι μια συνεχιζόμενη, εξελισσόμενη τραγωδία»

«Aυτές οι εκατόμβες έχουν ξεκινήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό»

Τον αποτροπιασμό, τον δικό του και όλων στο ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, για «αυτή την υγρή εκατόμβη», υπογράμμισε ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό TV100. Ταυτοχρόνως, εξέφρασε την αλληλεγγύη τους προς τους συγγενείς των επιβαινόντων.

«Είμαστε ένας λαός που γνωρίζει τη σημαίνει ξενιτιά. Φαντάζομαι τώρα σε χωριά, σε πόλεις, στην Αφρική, στην Ασία -δεν ξέρω από πού έρχονται αυτοί οι άνθρωποι-, οι δικοί τους να περιμένουν κρεμασμένοι σε ένα τηλέφωνο να μάθουν αν πνίγηκε ο δικός τους άνθρωπος ή όχι», τόνισε ακόμη.

Με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι «αυτές οι εκατόμβες έχουν ξεκινήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό», ήδη από τη δεκαετία του 1990, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη υποστηρίζει πως «είναι μια συνεχιζόμενη, εξελισσόμενη τραγωδία». Για αυτό «θα πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε τι κάνουμε λάθος για να πνίγονται τόσο πολλοί άνθρωποι. Δεν είναι ότι τους έπνιξε η θάλασσα, τους έπνιξε η πολιτική της ΕΕ να έχουμε ένα φρούριο, το οποίο αντιμετωπίζει τους ανθρώπους σαν να είναι υποκείμενα μίσους» προσέθεσε.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης