Συμμετοχή του ΕΑΠ στο τετραήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας

(13-16 Ιουνίου 2023) στην Πάτρα - Συμμαχία για τη «ΖΩΗ»!

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Ο Άγιος Στυλιανός» του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο», το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη» (14 Ιουνίου 2023) συγκροτούν συμμαχία για τη «ΖΩΗ» και αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για την προώθηση της πανανθρώπινης ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας και τη συλλογή πολύτιμων μονάδων αίματος ενόψει της θερινής περιόδου που πάντα υπάρχει έλλειψη.

Συγκεκριμένα διοργανώνουν τετραήμερο αιμοδοσίας με την κινητή μονάδα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, από την Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023 μέχρι την Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023 και η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή από τις 9.30 π.μ. μέχρι τις 1.30 μ.μ. και 5.30 μ.μ. μέχρι τις 8.30 μ.μ., ενώ την Τετάρτη από τις 9.30 π.μ. μέχρι τις 1.30 μ.μ.

Κατά το τετραήμερο της αιμοδοσίας στην Πλατεία Γεωργίου θα πραγματοποιηθεί διανομή ενημερωτικού υλικού για την εθελοντική αιμοδοσία και θα δοθεί στους αιμοδότες ως αναμνηστικό δώρο ένα T-shirt, ενώ την Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023, έμπειρα στελέχη του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου θα παρέχουν ενημέρωση για τα Προγράμματα Σπουδών και τις δράσεις του και θα διανείμουν προωθητικό και ενημερωτικό υλικό του Ιδρύματος.

Επίσης στις 28 Ιουνίου 2023 (9:00 π.μ. – 1:00 μ.μ.) στην έδρα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Πάροδος Αριστοτέλους 18, Πάτρα) θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία με πρωτοβουλία της Διοίκησης και συμμετοχή του Διδακτικού - Ερευνητικού Προσωπικού, του Διοικητικού Προσωπικού και των φοιτητών του.

Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι η επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας, ώστε να εδραιωθεί ως ένας ετήσιος θεσμός κοινωνικής προσφοράς που θα ενισχύει τους δεσμούς του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με την πόλη και την ευρύτερη περιοχή και θα υποστηρίζει το κίνημα εθελοντισμού.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ