Σερβία: Νέο μακελειό με 8 νεκρούς και 15 τραυματίες – 21χρονος τους σκότωσε με αυτόματο όπλο - Συνελήφθη ο δράστης ΝΕΟΤΕΡΑ

 

ΝΕΟΤΕΡΑ: Στη σύλληψη του 21χρονου μακελάρη Ούρος Μπλάζιτς στη Σερβία προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας. Ο δράστης της νέας πολύνεκρης επίθεσης στη Σερβία συνελήφθη όχι μακριά από το Κραγκούγεβατς.

 

Νεαρός 21 ετών σκόρπισε τον θάνατο στα χωριά Ντούμπονα και Σέπσιν της Σερβίας, πυροβολώντας με αυτόματο όπλο τα θύματά του και αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον οκτώ νεκρούς και δεκαπέντε τραυματίες.

Νέο αιματοκύλισμα, με τουλάχιστον οκτώ νεκρούς και δεκαπέντε τραυματίες σε δύο χωριά της Σερβίας περίπου 46 χιλιόμετρα νότια του Βελιγραδίου, εκτυλίχθηκε το βράδυ χθες Πέμπτη (στη φωτογραφία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επάνω, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην αναζήτηση του δράστη).

Σκόρπισε τον θάνατο

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, νεαρός 21 ετών σκόρπισε τον θάνατο στα χωριά Ντούμπονα και Σέπσιν, πυροβολώντας με αυτόματο όπλο αδιακρίτως μέσα από το αυτοκίνητό του.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το μακελειό ξεκίνησε από διαπληκτισμό στην αυλή του σχολείου όπου βρισκόταν ο δράστης με τους φίλους του.

Λογομάχησαν και ο 21χρονος πήγε στο σπίτι του, πήρε το όπλο και επέστρεψε στο σχολείο όπου άρχισε να πυροβολεί.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Nova S μεταδίδει ότι μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος οκτώ ανθρώπων και ο τραυματισμός άλλων δεκαπέντε. Εκφράζονται φόβοι ότι ο απολογισμός των θυμάτων θα γίνει ακόμα πιο βαρύς.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή αναζητώντας τον δράστη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκε και περικυκλώθηκε από την αστυνομία κοντά στην κωμόπολη Μάλι Ποζάρεβατς. Ομως αρνείται να παραδοθεί και ανταλλάσσει πυρά με αστυνομικούς.

Τον βρήκε νεκρό η μητέρα του

Οι οικογένειες των θυμάτων είναι απαρηγόρητες, μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, και οι σκηνές που εκτυλίσσονται συγκλονιστικές. Ακούγονται μόνο οι λυγμοί των συγγενών, που βρίσκονται ακόμη σε κατάσταση σοκ.

Ο Uros B. (21 ετών), δράστης της σφαγής (φωτογραφία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης)


Μια μητέρα βρήκε τον γιο της σε λίμνη αίματος, νεκρό σ’ ένα παγκάκι. Οπως είπε, είχε φύγει από το διαμέρισμα για να συναντήσει τους φίλους του στην αυλή του σχολείου.

Καθυστερούσε να επιστρέψει και του τηλεφώνησε. Ανησύχησε που δεν απαντούσε και βγήκε για να τον αναζητήσει. Τον βρήκε σκοτωμένο στο παγκάκι.

Σκότωσε νεαρό αστυνομικό

Θύματα του νεαρού εκτελεστή είναι και ο αστυνομικός Μίλαν Πάνιτς, 21 ετών, με τη μικρότερη αδελφή του (φωτογραφίες, κάτω). Σύμφωνα με μαρτυρίες, προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη και να συζητήσει μαζί του.

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές στα σερβικά Μέσα, ο 21χρονος δράστης της επίθεσης διαφεύγει της σύλληψης, ενώ ανταλλάσσει πυροβολισμούς με την Αστυνομία.

Με βάση αναφορές σε σερβικά ΜΜΕ και στα social media, ο 21χρονος έχει ταμπουρωθεί σε κτίριο και πυροβολεί.

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ