Λέσβος: Τη Δευτέρα απολογείται η 49χρονη που περιέλουσε με βενζίνη τον σύζυγό της

Πήρε προθεσμία

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα (24/04)  ζήτησε και έλαβε από το Δικαστήριο η 49χρονη στη Λέσβο που περιέλουσε με βενζίνη τον σύζυγό της και του έβαλε φωτιά.

Συγκεκριμένα, η 49χρονη οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής 21 Απριλίου στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης, όπου ζήτησε και έλαβε από το Δικαστήριο προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος της έχει σχηματιστεί δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβίαση της νομοθεσίας για ενδοοικογενειακή βία.

Την ίδια στιγμή ο 55χρονος σύζυγός της νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», φέροντας εγκαύματα στο 50% του σώματός του.

Ο τραυματίας διακομίστηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Λέσβου, ενώ πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η διασωλήνωσή του έγινε άμεσα, καθώς φέρει μεγάλο εύρος εγκαυμάτων πρώτου, δευτέρου και τρίτου βαθμού σε λαιμό, θώρακα, πλάτη και πόδια, ενώ δυσκολευόταν να αναπνεύσει.

Το χρονικό της επίθεσης

Σύμφωνα με το lesvosnews.gr, το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στην ταβέρνα που διατηρεί το ζευγάρι στο κέντρο της Λέσβου. Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, ακολούθησε διαπληκτισμός και η 49χρονη , που ήταν δίπλα στην ψησταριά και άναβε τα κάρβουνα, πήρε το μπιτόνι με την βενζίνη και αφού περιέλουσε με αυτό τον σύζυγό της τού έβαλε φωτιά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η πράξη της γυναίκας αποδίδεται σε ζήλια, ενώ το ζευγάρι αντιμετώπιζε σοβαρά οικογενειακά προβλήματα.

Στέλεχος της αυτοδιοίκησης, που συνάντησε χθες Τετάρτη(19/4) τον άτυχο άνδρα σε σούπερ μάρκετ της Λέσβου, μιλώντας στο nealesvou.gr τόνισε: «τον είδα και ήταν εμφανώς καταβεβλημένος και μου είπε ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Εγώ του έδωσα κουράγιο αλλά εκείνος μου είπε: “δεν μπορείς να με καταλάβεις, δεν είσαι στη θέση μου”. Πού να το φανταζόμουν διαβάζοντας τώρα την είδηση ότι θα είχε αυτή την κατάληξη σε λιγότερο από ένα 24ωρο».

Άνδρες της αστυνομικής διεύθυνσης Λέσβου συνέλαβαν την γυναίκα, το απόγευμα της Πέμπτης 21/04.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ