Europa League: Μάντσεστερ Γιουν. - Σεβίλλη 2-2: "Αυτοκτονία" στο φινάλε με δύο αυτογκόλ

 

Ιδανική αυτόχειρας αποδείχθηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία παρότι προηγείτο με 2-0 μέχρι το 85' της Σεβίλης κατάφερε να μην κερδίσει, αλλά να παραχωρήσει ισοπαλία στους Ανδαλουσιανούς με δύο αυτογκόλ! 

Στα υπόλοιπα ματς της βραδιάς του Europa League, η Σεν Ζιλουάζ απέδειξε ότι δεν έχει φτάσει διόλου τυχαία στους προημιτελικούς καθώς απέσπασε 1-1 εκτός έδρας από τη Λεβερκούζεν, ενώ η Γιουβέντους ήταν η μοναδική ομάδα στα βραδινά ματς της οκτάδας του Europa League που πήρε «καθαρό» σκορ πρόκρισης 1-0 τη Σπόρτινγκ. Νωρίτερα η Φέγενορντ είχε επικρατήσει με 1-0 της Ρόμα.

Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ - Σεβίλλη 2-2

Για 85 λεπτά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδειχνε ότι μετά τις Μπαρτσελόνα και Μπέτις ήταν έτοιμη να «καθαρίσει» από το πρώτο κιόλας ματς την τρίτη ισπανική ομάδα που βρέθηκε στο δρόμο της, τη Σεβίλη. Το σκορ έξι λεπτά πριν το 90΄ «έγραφε» 2-0 υπέρ των «μπέμπηδων», αλλά οι Ανδαλουσιάνοι δικαιώθηκαν για την επιμονή τους κι έχοντας περίσσια την τύχη με το μέρος τους, έφυγαν με το τελικό 2-2 από το «σπίτι» των «κόκκινων διαβόλων».

Για να συμβεί αυτό χρειάστηκαν δύο αυτογκόλ! Το πρώτο στο 85΄ από τον Μαλάσια (από γύρισμα του Νάβας η μπάλα βρήκε πρώτα στον αριστερό μπακ των «μπέμπηδων» και μετά στο πόδι του Ντε Χέα) και το δεύτερο στο 92', όταν μετά από κεφαλιά του Εν Νεσίρι η μπάλα χτύπησε στον Μαγκουάιρ, άλλαξε εντελώς πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Ντε Χέα. Η πολυνίκης του θεσμού ΄με 5 τρόπαια Σεβίλλη, έμεινε «ζωντανή» στο παιχνίδι της πρόκρισης, την οποία θα έχει την ευκαιρία να πάρει μπροστά στο κοινό της σε μία εβδομάδα.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γουάν Μπισάκα, Βαράν (46' Μαγκουάιρ, Μαρτίνες, Μαλάσια, Καζεμίρο, Ζάμπιτσερ, Άντονι, Φερνάντες (62' Έρικσεν), Σάντσο (62' Ελάνγκα), Μαρσιάλ (62' Βέχορστ).

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπουνού, Μοντιέλ, Νιανζού, Μαρκάο, Ακούνια, Φερνάντο, Γκούντελ, Οκάμπος, Ράκιτιτς, Τόρες (46' Νάβας), Λαμέλα (67' Ελ Νεσίρι).

 

Γιουβέντους -Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-0

Η Γιουβέντους γνωρίζει πολύ καλά ότι η μοναδική της διέξοδος για να παίξει στο Champions League της επόμενης περιόδου, μετά την αφαίρεση βαθμών που της επιβλήθηκε στο πρωτάθλημα από την ιταλική λίγκα, είναι να κατακτήσει το Europa League. 

Το γκολ του Φρεντερίκο Γκάτι στο 73' μετά από προσπάθεια του Βλάχοβιτς, ήταν αρκετό για τη Γιουβέντους, προκειμένου να πάρει τη νίκη απέναντι στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας με σκορ 1-0 και να θέσει τις βάσεις για την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Europa League. 

Η αναμέτρηση στο Τορίνο σημαδεύτηκε από την αποχώρηση του γκολκίπερ της Γιουβέντους Βόϊτσεχ Σέζνι ο οποίος έγινε αλλαγή στο 44ο λεπτό του αγώνα με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, καθώς αισθάνθηκε πόνο στο στήθος, ζαλίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή αφήνοντας τη θέση του στον Περίν, ο οποίος πραγματοποίησε αρκετές σωτήριες επεμβάσεις..

Μετά τη νίκη της η Γιουβέντους θα έχει τον πρώτο λόγο στη ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης  που θα διεξαχθεί στην πορτογαλική πρωτεύουσα.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέζνι (44′ Περίν), Γκάτι, Μπρέμερ, Ντανίλο, Κουαδράδο, Ραμπιό, Λοκατέλι (86′ Παρέδες), Κόστιτς (63′ Φατζόλι), Ντι Μαρία (86′ Πογκμπά), Κιέζα, Μίλικ (63′ Βλάχοβιτς).

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ: Αντάν, Σεντ Τζουστ (45′ Ντιομάντ), Ινάσιο, Κοάτες, Εσκάιο (77′ Μπεγερίν), Μορίτα, Γκονσάλβες, Σάντος (62′ Ματέους), Έντουαρντς (77′ Εσούγκο), Σερμίτι (62′ Γκόμες), Τρινκάο.

Μπάγερ Λεβερκούζεν- Σεν Ζιλουάζ 1-1

Ικανή για να κάνει το 2Χ2 απέναντι σε γερμανική ομάδα έδειξε πως είναι η Σεν Ζιλουάζ. Οι Βέλγοι στην επιστροφή τους σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 58 χρόνια πραγματοποιούν εξαιρετική πορεία και μετά την Ουνιόν Βερολίνου (3-3, 3-0) έκαναν ένα σημαντικό βήμα για να προκριθούν στους ημιτελικούς με το 1-1 στη «Μπάι Αρένα» επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Το γκολ του Μπονιφάτσε στο ξεκίνημα του β΄ μέρους έδωσε το προβάδισμα στην 2η της κατάταξης της Jupiler League, αλλά ο Βιρτς «έσωσε την παρτίδα» για τις «ασπιρίνες» στο 83΄ και, πλέον, τα πάντα θα κριθούν επί βελγικού εδάφους την ερχόμενη Πέμπτη (20/04).

Η Λεβερκούζεν που μετρά τρεις απανωτούς αποκλεισμούς, θα προσπαθήσει ν΄ αποφύγει τον τέταρτο στις 20 Απριλίου.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των πρώτων αγώνων της προημιτελικής φάσης του Europa League:

Φέγενορντ (Ολλανδία)-Ρόμα (Ιταλία) 1-0: (54΄ Βίφερ)

Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία)-Σεβίλη (Ισπανία) 2-2: (15΄, 21΄ Σάμπιτσερ - 85΄αυτ. Μαλάσια, 92' αυτ. Μαγκουάιρ)

Γιουβέντους (Ιταλία)-Σπόρτινγκ Λ. (Πορτογαλία) 1-0: (73΄ Γκάτι)

Λεβερκούζεν (Γερμανία)-Σεντ Ζιλουάζ (Βέλγιο) 1-1: (83΄ Βιρτς - 51΄ Μπονιφάτσε)

Οι ρεβάνς θα γίνουν στις 20 Απριλίου.

https://www.zougla.gr/

Διαβάστε επίσης