Καιρός: Άστατος την Κυριακή του Πάσχα, βροχές Δευτέρα και Τρίτη

Τί προβλέπει ο μετεωρολόγος Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος

Για βροχές και καταιγίδες την Μεγάλη Εβδομάδα κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος, διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ενώ αναφέρει πως ο καιρός θα βελτιωθεί και σταδιακά θα αρχίσει να χαλάει και πάλι από την Κυριακή του Πάσχα.

Μάλιστα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ σημειώνει πως βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα. Σημειώνεται πως meteo και Κλέαρχος Μαρουσάκης στις προγνώσεις τους για τον καιρό μιλούν για κακοκαιρία. 

Ο ίδιος ανέφερε: «Με βροχές ξεκινάει η Μεγάλη Εβδομάδα. Μεγάλη Δευτέρα και Μεγάλη Τρίτη έχουμε αρκετές βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας και θερμοκρασίες που θα είναι σε χαμηλότερες από τις κανονικές τιμές. Και σήμερα και αύριο οι μέγιστες τιμές θα είναι 3 με 4 βαθμούς κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα».

«Το καλό είναι ότι Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλη Πέμπτη δεν θα έχουμε φαινόμενα και μάλιστα θα αρχίσει και μια σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας. Επομένως, η έξοδος της Μεγάλης Πέμπτης για αρκετούς θα γίνει με καλές καιρικές συνθήκες και με άνοδο της θερμοκρασίας. Η Μεγάλη Παρασκευή θα είναι η πιο ζεστή ημέρα της εβδομάδας. Θα έχουμε νοτιάδες, αρκετά ενισχυμένους και καλές θερμοκρασίες», πρόσθεσε.

Σημείωσε πως τη Μεγάλη Παρασκευή θα έχουμε λίγες βροχές λέγοντας πως μια γρήγορη «διαταραχή» θα περάσει από τα δυτικά προς τα ανατολικά δίνοντας βροχές. 

Το Μεγάλο Σάββατο θα έχουμε λιγότερες βροχές, με μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας ανέφερε ο κ. Λαγουβάρδος.

«Θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή την ημέρα του Πάσχα. Δύο ημέρες θα υπάρχει μια “διαταραχή” αρκετά οργανωμένη. Θα έρθει από την κεντρική Μεσόγειο προς την περιοχή μας και θα δώσει βροχές και τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα. Αυτό αφορά κυρίως όσους επιστρέφουν από τις διακοπές του Πάσχα» τόνισε.

Ωστόσο, επεσήμανε πως είναι νωρίς να μιλήσουμε σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν βροχές το Πάσχα «γιατί είμαστε 6 μέρες πριν. Επομένως η πρόγνωση έχει αρκετά μεγάλη αβεβαιότητα. Μια καλύτερη εικόνα θα έχουμε για την ημέρα του Πάσχα και την επιστροφή στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας».

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ