Θεοδωρικάκος για το επεισόδιο στην ΑΣΟΕΕ: «Οι αστυνομικοί του περιπολικού δεν πειθάρχησαν»

Για το χθεσινό περιστατικό με τους πυροβολισμούς

«Το περιπολικό δεν πειθάρχησε στην εντολή του κέντρου επιχειρήσεων και εδώ υπάρχει πρόβλημα» τόνισε ο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, αναφορικά με το χθεσινό περιστατικό με τους πυροβολισμούς αστυνομικού έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος θύμισε ότι η αστυνομία τους τελευταίους μήνες έχει αντιμετωπίσει με σχέδιο και αποτελεσματικό τρόπο μια σειρά καταλήψεων από αναρχικούς, με τελευταία την ελευθέρωση του κτιρίου του δημοτικού μουσικού θεάτρου ΟΛΥΜΠΙΑ. Όπως διευκρίνισε, η Αστυνομία είχε ετοιμάσει επιχείρηση με την επέμβαση διμοιριών των ΜΑΤ με τη συνδρομή οχήματος της Πυροσβεστικής ώστε να αντιμετωπιστεί η φωτιά στους κάδους καθώς και να αποκατασταθεί η τάξη.

«Οι τρεις αστυνομικοί που ήταν μέσα στο περιπολικό δεν πειθάρχησαν στην εντολή του κέντρου επιχειρήσεων και εδώ υπάρχει πρόβλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, προσθέτοντας ότι τα περιπολικά σε ανάλογα περιστατικά είναι πιο «ευάλωτα» και για το λόγο αυτό δόθηκε η εντολή να μην πλησιάσουν. Όπως είπε, η ΕΛ.ΑΣ έχει διατάξει πειθαρχική έρευνα, για την απείθεια των τριών αστυνομικών που είχε ως αποτέλεσμα το περιπολικό να γίνει στόχος αναρχικών και ένας από τους  αστυνομικούς να χρησιμοποιήσει για εκφοβισμό το όπλο του.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ