Με τον βαθμό του Αντιπτεράρχου θα προσφωνηθούν οι δύο αδικοχαμένοι πιλότοι - Το τελευταίο «αντίο» στον 29χρονο υποσμηναγό (ΦΩΤΟ)

Τιμώνται από τις Ένοπλες Δυνάμεις

Αυτή την ώρα κηδεύεται στην Τρίπολη ο 29χρονος Υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα να βρίσκονται στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία.

Τιμώνται από τις Ένοπλες Δυνάμεις

Την ίδια στιγμή, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων αποφάσισε να αποδώσει τη μέγιστη τιμή στους αδικοχαμένους πιλότους.

Kατόπιν εισήγησης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) σε έκτακτη – δια περιφοράς συνεδρίασή του χθες το απόγευμα αποφάσισε την προαγωγή του 31χρονου Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη και του 29χρονου Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα στον τιμητικό βαθμό του Αντιστρατήγου.

Τόσο στην κηδεία του Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα όσο και στου Ευστάθιου Τσιτλακίδη αύριο στο Νευροκόπι, θα προσφωνηθούν με τον βαθμό του Αντιπτεράρχου.

Τελευταίο αντίο στον ηρωϊκό υποσμηναγό

Λίγο μετά τις 10:00 στην εκκλησία έφτασε η σορός του 29χρονου , το φέρετρο του οποίου ήταν σκεπασμένο με την ελληνική σημαία. Άπαντες όσοι δίνουν το «παρών» στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, ενώ φώναζαν «Αθάνατος» για τον Μάριο Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Στις 10:10 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με τον πρώην Υπουργό Άμυνας, Βαγγέλη Αποστολάκη κατέφθασαν στην εκκλησία και αμέσως μετά ακολούθησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Λίγα λεπτά μετά, στις 10:14 έφτασε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τον οποίο υποδέχθηκε στο προαύλιο του Ναού, ο Κωνσταντίνος Φλώρος. Έπειτα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο Πρωθυπουργός στις 10:28 υποδέχθηκαν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου η οποία κρατούσε ένα λευκό τριαντάφυλλο.

Κηδεία Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του – «Παιδί μου», «Αθάνατος»

kideia-pilotoy-12

26762517   kideia-pilotoy-7  

feretro-2

 

feretro-1

mitsotakis-kideia-2


tsipras-kideia
kideia-pilotoy-8

 

kideia-pilotoy-6

 

Διαβάστε επίσης