6+1 λάθη που γίνονται με τη σαμπάνια

Σερβίρετε σαμπάνια μαζί με σοκολάτα
Το ταίριασμα σοκολάτας και σαμπάνιας προέκυψε από το μάρκετινγκ για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου – η ιδέα ότι δύο υλικά που αγαπούν οι άνθρωποι ταιριάζουν μαζί. Δεν ισχύει. Η σοκολάτα είναι πάρα πολύ γλυκιά, επισημαίνει την οξύτητα του κρασιού και την κάνει να έχει πικρή γεύση. Παρά τα όσα λένε οι παραγωγοί, η σαμπάνια δεν πάει με τα πάντα και ένα ολόκληρο δείπνο με ένα μόνο κρασί είναι εξαιρετικά κουραστικό – ακόμα και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Από την άλλη, η σαμπάνια ταιριάζει ιδανικά με αλμυρά και τηγανητά τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των ψαριών και των τσιπς ή της τηγανητής πατάτας, όπως επίσης και με τα ποπ κορν και τα hot dogs. Η οξύτητα της σαμπάνιας κόβει το αλάτι και το λίπος.

Διαβάστε περισσότερα

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ