Με χειροκροτήματα και μοιρολόγια η κηδεία του 16χρονου Ρόμα - ΦΩΤΟ

Οι Ρομά ζητούν Δικαιοσύνη για τον άνθρωπό τους

Θρήνος στην κηδεία του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, που έχασε τη ζωή του από τα πυρά αστυνομικού κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη. 

Με χειροκροτήματα, μοιρολόγια, μουσική και συνοδεία μεγάλης πομπής αυτοκινήτων έφτασε η σορός του ανήλικου στα κοιμητήρια Ευόσμου.Ρομά απ’ όλη την Ελλάδα σε κλίμα πένθους έσπευσαν για το τελευταίο «αντίο» στον 16χρονο, που κατέληξε έπειτα από οκτώ ημέρες νοσηλείας στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Τηρώντας τα έθιμά τους με μουσική και χορό, με δάκρυα στα μάτια και λουλούδια, οι Ρομά βρέθηκαν στα κοιμητήρια Ευόσμου όπου τελείται η εξόδιος ακολουθία του 16χρονου.

Οι Ρομά ζητούν Δικαιοσύνη για τον άνθρωπό τους και μια συγγνώμη από την κυβέρνηση. «Χρειαζόμαστε ψωμί, παιδεία, ελευθερία και όχι ρατσισμό. Είμαστε Έλληνες και απαιτούμε απ’ όλη την Ελλάδα, απ’ όλους τους πολιτικούς να μας σεβαστούν γιατί φορολογούμαστε, ψηφίζουμε κι εμείς και έρχεται η ώρα που θα χρειαστούν την ψήφο μας. Θέλουμε δικαιοσύνη και μια συγγνώμη από τον πρωθυπουργό για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Παρακαλώ πολύ να σταματήσει όλη αυτή η ιστορία που γίνεται κάθε χρόνο με μας, να σκοτώνεται ένα μικρό παιδί από πυρά αστυνομικών. Είναι υπεύθυνοι να μας προστατεύουν, όχι να μας σκοτώνουν», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Τσιγγάνων, Βασίλης Παϊτέρης.

«Βαρύ το πένθος, μεγάλος ο πόνος της οικογένειας. Οι Έλληνες τσιγγάνοι ανά την Ελλάδα πενθούν σήμερα», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά, Βασίλης Πάντζιος.

Δείτε τις εικόνες που δημοσιεύει το thesstoday:

κηδεία 16χρονος

κηδεία 16χρονος

 

 

κηδεία 16χρονος

κηδεία 16χρονος

κηδεία 16χρονος

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ