Ε.ΜΕ.Ι.Σ: για τα αποτελέσματα των εκλογών του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών: "Πίσω από τη μαρκίζα της αυτοδυναμίας"

Ανακοίνωση

Η Ενιαία ΜΕτωπική Ιατρική Συνεργασία (Ε.ΜΕ.Ι.Σ.), σε ανακοίνωση της αναφέρει:

Οι εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου διεξήχθησαν σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον για τον ιατρικό κλάδο μετά από τρία σχεδόν χρόνια πανδημίας, εγκληματικών κυβερνητικών ευθυνών για την διαχείρισή της και κραυγαλέας απαξίωσης της Δημόσιας Υγείας και του μικρομεσαίου ελευθεροεπαγγελματία ιατρού.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο οι κυβερνητικές παρατάξεις κατέγραψαν πτώση παρά την τεράστια κινητοποίησή τους και την αύξηση της συμμετοχής, όχι όμως ικανή για να απωλέσουν την αυτοδυναμία στο νέο ΔΣ. Ο Ιατρικός Σύλλογος με αυτούς τους συσχετισμούς θα αναδείξει ξανά ένα προεδρείο βραχίονα της κυβερνητικής πολιτικής και φερέφωνο του Υπουργείου Υγείας, μακριά και απέναντι στις ανάγκες της πλειοψηφίας των γιατρών, όχι όμως χωρίς ισχυρή αντιπολίτευση από τις παρατάξεις του αγώνα και της διεκδίκησης. Η ΕΜΕΙΣ όπως και η ΔΗΠΑΚ κατέγραψαν μια σημαντική άνοδο των ποσοστών τους. 

Ως Ενιαία ΜΕτωπική Ιατρική Συνεργασία (Ε.ΜΕ.Ι.Σ.), τιμώντας την ψήφο των συναδέλφων μας θα συνεχίσουμε με περισσότερη ένταση και δυναμική την ενίσχυση του συλλογικού αγώνα και διεκδίκησης.

Για ισχυρό Δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αύξηση της χρηματοδότησης για την Υγεία, αυξήσεις μισθών, μαζικές μόνιμες προσλήψεις, ενίσχυση της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδα Υγείας και του μικρομεσαίου γιατρού της γειτονιάς απέναντι στους μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους .

unnamed.png

Διαβάστε επίσης