Οικονόμου για 28χρονο στο Αγρίνιο: Περίεργη εξέλιξη η μη σύλληψή του, πρέπει να διερευνηθεί άμεσα

«Σύντομα θα έχουμε απαντήσεις»

Στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών μίλησε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου

Σχετικά με τον 28χρονο στο Αγρίνιο που παραμένει ασύλληπτος, ο κ. Οικονόμου επισήμανε πως είναι ένα ζήτημα που και εμείς θα διερευνήσουμε.

«Πρόκειται για ένα ειδεχθές έγκλημα, εφόσον επιβεβαιωθεί. Σύντομα θα έχουμε απαντήσεις και η εξέλιξη είναι περίεργη».

Γιατί κυκλοφορεί ελεύθερος ο 28χρονος ποδοσφαιριστής που κατηγορείται για ασέλγεια σε 4χρονο αγόρι.

Υπενθυμίζεται πως ελεύθερος κυκλοφορεί ο 28χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 4χρονου παιδιού στο Αγρίνιο, γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά, καθώς έχουν δημοσιοποιηθεί τα στοιχεία του για κακουργηματικές πράξεις.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους η μη σύλληψη του δράστη, που είναι ποδοσφαιριστής στη Γ Εθνική δεν οφείλεται σε παραδρομή και επίκειται η κλήση του για απολογία, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει και τη σύλληψή του.

Νομικοί κύκλοι εξηγούν πάντως πως «η διάταξη για τη δημοσίευση των στοιχείων και της φωτογραφίας του κατηγορουμένου δεν απαιτεί να έχει προηγηθεί σύλληψη παρά μόνο ποινική δίωξη. Δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι που να δείχνει ότι η διαδικασία κινήθηκε εκτός νόμιμου πλαισίου. Η έκδοση εντάλματος σύλληψης εναπόκειται στην κρίση του κάθε ανακριτή που χειρίζεται την εκάστοτε υπόθεση».

Παράλληλα, ο δικηγόρος της οικογένειας, Παντελής Βαμβακάς, δήλωσε: «Δεν θα το έλεγα καθυστέρηση χρονικά, γιατί έπρεπε να γίνουν ορισμένες πράξεις για το ανήλικο, δεν ήταν γενετήσιες πράξεις ενός παιδιού που θα μπορούσε κάλλιστα να το αντιληφθεί και να δώσει μια κατάθεση. Μιλάμε για παιδί σχεδόν νεογνό, που θα έπρεπε μέσα από τις διαδικασίες αυτές του πραγματογνώμονα να γίνουν οι ερωτήσεις, να ταυτοποιηθούν όλα αυτά και να οδηγηθούμε στην ποινική δίωξη».

Ο 28χρονος, ο οποίος κατηγορείται για τα αδικήματα της διενέργειας γενετήσιων πράξεων με πρόσωπο που δεν είχε συμπληρώσει τα 12 έτη, κατ’ εξακολούθηση, φέρεται για περίπου 2,5 μήνες, από την 1η Μαρτίου 2021 έως τα τέλη Μαΐου του ίδιου έτους, να ασελγούσε σε βάρος του παιδιού.

Πληροφορίες που έχουν έρθει στη δημοσιότητα από τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, θέλουν τον κατηγορούμενο να είναι γόνος γνωστής οικογένειας του Αγρινίου.

Το 4χρονο αγοράκι έχει την υποστήριξη και παιδοψυχολόγου ενώ η οικογένεια αναμένει την ώρα της απολογίας του κατηγορούμενου.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ