Συμμετοχή Πελετίδη στη σύσκεψη για την Παμπατραϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, συμμετείχε, σήμερα το απόγευμα, στη μεγάλη σύσκεψη που διοργάνωσαν η Δημοτική Αρχή και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, στην Αγορά Αργύρη, με θέμα την Παμπατραϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 18 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Τριών Συμμάχων, ενάντια σε αυτούς που καταδικάζουν το λαό στη φτώχεια και στην εξαθλίωση με τις συνεχιζόμενες αυξήσεις στα τρόφιμα και στην ενέργεια.

Οι παρευρισκόμενοι υπογράμμισαν ότι η Παμπατραϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι ταυτόχρονα και προετοιμασία για τη μεγάλη Πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 9 Νοέμβρη. Να «νεκρώσουν» τα πάντα!

Ο Δήμαρχος στην τοποθέτησή του, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Πρέπει ο λαός να βγει στο προσκήνιο. Πέραν του να περιγράφουμε την κατάσταση, πράγμα που κάνουν όλοι καλά, πρέπει να ονοματίσουμε τους υπαίτιους για την κατάσταση του λαού. Αυτούς που συγκεντρώνουν τον πλούτο και δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την ανατροπή τους».

Στη σημερινή σύσκεψη τονίσθηκε ότι απαίτηση των εργαζομένων, του λαού και των φορέων του είναι:

  • Να μειωθούν δραστικά και να επιβληθεί πλαφόν σε όλα τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης, καθώς και στις τιμές όλων των ειδών λαϊκής κατανάλωσης και των αναγκαίων εφοδίων για τους αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.
  • Να καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και ο ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
  • Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος σε όσους αδυνατούν να το πληρώσουν, αλλά και να επανασυνδεθεί το ρεύμα σε όσους έχει κοπεί. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
  • Να σταματήσει κάθε σκέψη για διακοπές ρεύματος και φυσικού αερίου στις σχολικές μονάδες.
  • Έκτακτη ενίσχυση της χρηματοδότησης του Δήμου Πατρέων και των Σχολικών Επιτροπών, ώστε να ανταπεξέλθουν στο αυξανόμενο κόστος ενέργειας, εφοδίων, αναλώσιμων.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ