ΣΚΕΑΝΑ: "Ηλεκτρο-Σοκ ενέργειας" - Επιστολή σε Σκρέκα & Γεωργιάδη

"Η κυβέρνηση οφείλει να επιλέξει πολιτικές στήριξης του κλάδου"

Για "Ηλεκτρο-Σοκ ενέργειας" κάνει λόγο  ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής με επιστολή του προς τους Υπουργούς Ενέργειας κι Ανάπτυξης.

"Η ανακοίνωση των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ενέργειας των επιχειρήσεων καθώς και της αποκλιμάκωσης αυτών για τις επιχειρήσεις που υπερβαίνουν τις 2000kw, αφήνουν απροστάτευτες χιλιάδες επιχειρήσεις εστίασης σε όλη την χώρα", επισημαίνει ο ΣΚΕΑΝΑ.

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

Προς: Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας - Υπουργό κ. Κώστα Σκρέκα 

Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων- Υπουργό κ. Άδωνι Σπυρίδωνα Γεωργιάδη 

Κοιν.: ΠΟΕΣΕ, πρόεδρο κ. Γεώργιο Καββαθά

Ηλεκτρο-Σοκ ενέργειας 

 

Η ανακοίνωση των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ενέργειας των επιχειρήσεων καθώς και της αποκλιμάκωσης αυτών για τις επιχειρήσεις που υπερβαίνουν τις 2000kw, αφήνουν απροστάτευτες χιλιάδες επιχειρήσεις εστίασης σε όλη την χώρα .

Όσο κι αν προπαγανδίστηκε η στήριξη με αόριστα ποσοστά που δεν προκύπτουν στους τελικούς λογαριασμούς των ιδιοκτητών, η αλήθεια είναι πως το μέτρο δεν καλύπτει τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Η εστίαση επιβάλλεται να επιδοτηθεί για τον μήνα Οκτώβριο χωρίς κλίμακα κατανάλωσης, με 398 ευρώ/μεγαβατώρα για το σύνολο της καταναλωσης, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων είναι ενεργοβόρες λόγω της δραστηριότητας τους .

Η κυβέρνηση οφείλει, να επιλέξει πολιτικές στήριξης του κλάδου και όχι επιλογές που θα τον αποσυνδέσουν οριστικά απ’ την οικονομία.


 

Με εκτίμηση,

Εκ μέρους του Δ.Σ ΣΚΕΑΝΑ

Ο Πρόεδρος    Αναστάσιος Γιατράς
Ο Γεν. Γραμματέας   Παναγιώτης Ματθαιόπουλος 

Διαβάστε επίσης