Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία της Μάρθας Καραγιάννη - ΦΩΤΟ

Μετά την αποτέφρωση της σορού της οι στάχτες θα σκορπιστούν στη θάλασσα

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν σήμερα στο Α΄ Νεκροταφείο όπου τελέστηκε η κηδεία της Μάρθας Καραγιάννη η οποία έφυγε από τη ζωή την Κυριακή στο σπίτι της σε ηλικία 82 ετών.

Ο τελευταίος αποχαιρετισμός ανήκε στην Ζωζώ Σαπουντζάκη η οποία χάιδεψε το φέρετρο της φίλης της και είπε «Γειά σου Μαρθούλα».

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη, ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας που ήταν μαζί με την διάσημη ηθοποιό έως την τελευταία της στιγμή και η στενή της φίλη, Ντόρα Δούμα ήταν τα τρία άτομα που αγκάλιασαν το φέρετρο με τη σορό της Μάρθας Καραγιάννη.

  kidia-karagianni-20

Ο Δημήτρης Σούρας αποχαιρετά την Μάρθα Καραγιάννη

 

kidia-karagianni-18

Ο τελευταίος ασπασμός από τη Ζωζώ Σαπουντζάκη για την Μάρθα Καραγιάννη

 

kidia-karagianni-21

Η Ντόρα Δούμα λέει αντίο στην φίλη της

 

Πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε για να πει το τελευταίο «αντίο» στην αγαπημένη ηθοποιό.

Στενοί φίλοι, όπως ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας και η Ντόρα Δούμα, συγγενείς, γνωστοί ηθοποιοί και χορευτές, όπως η Άννα Φόνσου, η Ζωζώ Σαπουντζάκη, ο Μάκης Δελαπόρτας, ο Φώτης Μεταξόπουλος, ο Δημήτρης Παπάζογλου, ο Σπύρος Μπιμπίλιας, ο πρώην ποδοσφαιριστής και επί χρόνια σύντροφος της Μάρθας Καραγιάννη, Βασίλης Κωνσταντίνου, η Αλίκη Κατσαβού, σύζυγος του αείμνηστου Κώστα Βουτσά, με τον γιο τους Φοίβο, η Μαίρη Ιωαννίδου, καθώς και απλοί άνθρωποι που ήρθαν να αποχαιρετίσουν τη μεγάλη κυρία του ελληνικού κινηματογράφου, η οποία έλαμψε στα χρόνια της εμπορικής ακμής του.

Σε μία φορτισμένη από τη θλίψη ατμόσφαιρα, τα χειροκροτήματα και το όνομα «Μάρθα» συνόδευσαν το φέρετρο ως το αυτοκίνητο που θα μετέφερε στο αποτεφρωτήτιο της Ριτσώνας τη σπουδαία ηθοποιό της «χρυσής εποχής» του ελληνικού κινηματογράφου, που υπηρέτησε με συνέπεια όχι μόνο κωμικούς αλλά και δραματικούς ρόλους, όπως ήταν και η επιθυμία της.

Επιθυμία της ήταν να αποτεφρωθεί. Προηγήθηκαν συντονισμένες προσπάθειες που περιβάλλοντός της για να λυθούν τελικά τα τυπικά ζητήματα που είχαν προκύψει εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν υπήρχε κάποιος στενός συγγενής για να την επιβεβαιώσει.

Όσο για την επιλογή της αποτέφρωσης, αυτή, όπως αποκάλυψε ο Δημήτρης Σούρας, δεν είχε να κάνει σε καμία περίπτωση με τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις: «Η Μάρθα Καραγιάννη δεν ήταν άθεη. Σε όλη της τη ζωή έψαχνε να ανακαλύψει τον Θεό, διάβαζε και γύρισε όλη την υφήλιο. Απλώς δεν ήθελε το τελετουργικό, ήταν αντιστάρ» εξήγησε ο ίδιος.

marthakaragianni5.jpg

marthakaragianni4.jpg

kidia-karagianni-9

kidia-karagianni-7

kidia-karagianni-6

kidia-karagianni-1

karagianni-plessas

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ