Διαπολιτισμικό δημιουργικό εργαστήριο για παιδιά, στο 2ο Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας

ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΠΑΤΡΩΝ

Το 2ο Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας ολοκληρώθηκε και το μήνυμά του «Ενότητα- Αλληλεγγύη- Συμμετοχή» ακούστηκε δυνατά! 

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του 2ο Φεστιβάλ  που ξεκίνησαν την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, στα Παλαιά Σφαγεία Πατρών, με θετική ανταπόκριση από την κοινωνία κατά τη διάρκεια του τριημέρου. 

Η Co2gether στο πλαίσιο του φεστιβάλ διοργάνωσε ένα Διαπολιτισμικό εργαστήρι για παιδιά «Ζωγραφίζουμε, ανακαλύπτουμε χώρες, αλληλεπιδρούμε» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελληνοουκρανικής Φιλίας Palyanytsya, την Κίνηση Υπεράσπισης των δικαιωμάτων Προσφύγων & Μεταναστών/-στριών Πάτρας και την Κaran Creative Media.

Διοργανωτές και εθελοντές συνεργάστηκαν και μαζί με τα παιδιά δημιούργησαν τραπεζάκια με εικόνες από διαφορετικές χώρες, ανακάλυψαν νέους πολιτισμούς μέσω εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality/VR), παρακολούθησαν για πρώτη φορά το τρέιλερ του νέου ντοκιμαντέρ που σχετίζεται με το προσφυγικό/ μεταναστευτικό και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με τους μικρούς μας φίλους πρόσφυγες και μετανάστες.

Διαβάστε επίσης