Πάτρα: Ποια η τύχη της διευθύντριας του Δήμου που παύθηκε από τον Κ. Πελετίδη - Είχε εμπλοκή στην υπόθεση Πισπιρίγκου

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Tempo24 το Διοικητικό Εφετείο Πατρών, συμμεριζόμενο προφανώς, τον κατεπείγοντα χαρακτήρα της γνωστής υπόθεσης της διευθύντριας του δήμου που παύτηκε από το Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, λόγω σωρείας πειθαρχικών παραπτωμάτων, προσδιόρισε την επί της ουσίας εκδίκαση της υπόθεσης στα μέσα του Οκτώβρη.

Θυμίζουμε ότι η διευθύντρια είχε προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο Πατρών ζητώντας την ακύρωση της απόφασης παύσης της και είχε πετύχει την προσωρινή αναστολή της παύσης της (ασφαλιστικά μέτρα), μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι είχε εμπλοκεί και στην υπόθεση Πισπιρίγκου- Δασκαλάκη, όταν είχε ενημερωθεί με καταγγελία για κακοποίηση της Τζωρτζίνας, του πρώτου παιδιού της οικογένειας. 

Κατά το Δήμο Πατρέων είναι αντικειμενικά αδύνατο να συνεχίσει να ασκεί διευθυντικά καθήκοντα η εν λόγω υπάλληλος, καθώς αποδεδειγμένα επιδεικνύει μεροληπτική συμπεριφορά εις βάρος των υφισταμένων της, του υβρίζει και τους απειλεί δημόσια, φτάνοντας στο σημείο να τους υποβάλλει και ομαδική μήνυση, διαρρηγνύοντας  ολοσχερώς τις σχέσεις της.

Γι αυτό άλλωστε η έδρα της διευθύντριας μετακινήθηκε στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο για να αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στην ίδια και τους υπαλλήλους και να διασφαλιστεί η εργασιακή ειρήνη και η ηρεμία, ενώ έγινε ...σίριαλ το γραφείο στο οποίο θα εγκατασταθεί στο Στάδιο για να είναι όσο γίνεται πιο μακριά από υπαλλήλους.

Επί πλέον η διευθύντρια έχει κάκιστες σχέσεις και με τον αντιδήμαρχο και πολιτικό της προϊστάμενο, τον οποίο σύμφωνα με πόρισμα του Συνηγόρου του  Πολίτη, που όπως είχε αποκαλύψει το Tempo24 τον είχε συκοφαντήσει, της έχει επιβληθεί πειθαρχική ποινή και η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από μήνυση του αντιδημάρχου για κατ’ εξακολούθηση ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση.

Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ του Tempo24 εντός των αμέσως επόμενων ημερών οι δικηγόροι του αντιδημάρχου θα καταθέσουν και Αγωγή κατά της διευθύντριας στο Ειρηνοδικείο Πατρών για πρόκληση ηθικής βλάβης.

Στο μεταξύ  φαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη και δεύτερη ΕΔΕ κατά της διευθύντριας, χωρίς να είναι γνωστά τα νέα πειθαρχικά παραπτώματα για τα οποία ελέγχεται, καθώς η δημοτική αρχή όπως έχει δηλώσει θεωρεί ότι «Είναι υπόθεση  υπηρεσιακή και ως εκ τούτου εξετάζεται αυστηρά εντός του πλαισίου των θεσμικών πειθαρχικών και δικαστικών οργάνων και διαδικασιών και θα επιλυθεί εντός αυτού με την εφαρμογή των νόμιμων αποφάσεων τους, χωρίς δημοσιοποίηση στοιχείων και δημόσιες δηλώσεις».

Να σημειωθεί ότι όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ εκτός της δεύτερης ΕΔΕ, έχει παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και για άλλα σοβαρά παραπτώματα.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι η εν λόγω υπάλληλος για τους ίδιους περίπου λόγους, είχε εξαιρεθεί από τις κρίσεις το 2012 και ουσιαστικά είχε παυθεί από τα διευθυντικά της καθήκοντα και από τον τότε δήμαρχο Γιάννη Δημαρά.

Θυμίζουμε πως η διευθύντρια στις αρχές Δεκέμβρη εξαπέλυσε ένα πογκρόμ αναφορών κατά του πολιτικού της προϊσταμένου αντιδημάρχου σε υπερκείμενες κρατικές και ανεξάρτητες αρχές, οι οποίες αποδείχτηκαν ψευδείς, γεγονός για το οποίο έχει ήδη τιμωρηθεί πειθαρχικά και θα αντιμετωπίσει οσονούπω και τη δικαιοσύνη.

Ο αντιδήμαρχος πολιτικός της προϊστάμενος υπέβαλε την πρώτη του αναφορά προς τις υπερκείμενες αρχές δύο και πλέον μήνες μετά και αφού του ζητήθηκαν έγγραφες εξηγήσεις. Ουσιαστικά λοιπόν αν κάποιος στράφηκε εναντίον του άλλου είναι η διευθύντρια κατά του αντιδημάρχου με προφανή σκοπό να τον εκφοβίσει και να τον τρομοκρατήσει για να παραιτηθεί των θεσμικών του αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων και η ίδια να διαλανθάνει παντός ελέγχου.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ