Βλάχος: «Αν ξαναπαίζαμε με την Ιταλία θα κερδίζαμε»

"Ο κύκλος που ξεκινά τώρα είναι καλύτερος"

Από τη μία πλευρά η συγκίνηση για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, και μάλιστα υπό αντίξοες συνθήκες.

Από την άλλη πλευρά, η -έστω και έμμεση- αναγνώριση ότι η ελληνική ομάδα μπορούσε και ψηλότερα από την τρίτη θέση. Σε αυτά τα δύο αντιφατικά συναισθήματα συνοψίζονται οι δηλώσεις του Θοδωρή Βλάχου, μετά τη νίκη (9-7) της εθνικής επί της Κροατίας στον «μικρό» τελικό της διοργάνωσης.

«Εγώ πριν από 20 χρόνια είχα ξαναβουτήξει για πανηγυρισμούς σε αυτή την πισίνα. Bέβαια τότε ήταν το χρυσό στο Champions League, τώρα ήταν για το χάλκινο στο Παγκόσμιο», ανέφερε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός, ενθυμούμενος την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου από τον Ολυμπιακό το 2002, στο κολυμβητήριο «Αλφρεντ Χάγιος», με τον ίδιο τότε να είναι βοηθός του Ζόλταν Κάσας.

«Σε μία τετοια διοργάνωση χαίρεται ο πρώτος και ο τρίτος κυρίως, ο δεύτερος είναι ικανοποιημένος γενικά, αλλά μένει και με την ήττα στον μεγάλο τελικό. Αν ξαναπαίζαμε με την Ιταλία (σ.σ. στον ημιτελικό) θα την κερδίζαμε», υπογράμμισε ο Βλάχος.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής έκανε ειδική αναφορά στον Παναγιώτη Τζωρτζάτο, που ήταν ο πρωταγωνιστής της σημερινής αναμέτρησης: «Σήμερα ήμασταν πολύ καλύτεροι από την Κροατία. Μπράβο ειδικά στον Παναγιώτη Τζωρτζάτο, γιατί στο πιο κρίσιμο ματς έκανε μεγάλο παιχνίδι.

Δεν συνηθίζω να λεω μπράβο ξεχωριστά σε αθλητές. Ο τερματοφύλακας στο πόλο κάνει τη διαφορά. Βρήκαμε λύσεις και επιθετικά. Κάναμε έναν τέλειο μικρό τελικό. Αξίζαμε ενα μετάλλιο και αξίζουμε πολλά στη συνέχεια. Το λαβωμένο λιοντάρι βρυχάται πιο δυνατά».

Κλείνοντας της δηλώσεις του, ο Θοδωρής Βλάχος έστειλε... μήνυμα για το μέλλον: «Ο κύκλος που ξεκινά τώρα είναι καλύτερος. Έχουμε πολύ ταλέντο. Παίζουμε ωραίο πόλο.

Φεύγω απο εδώ συγκινημένος. Η ομάδα αξίζει να βρίσκεται εδώ. Κανείς δεν έχει κάνει συμβόλαιο με την επιτυχία. Εμείς ορκιζόμαστε να το παλέψουμε όσο μπορούμε. Ελπίζουμε να βρεθούμε ξανά στους "4". Φεύγουμε από εδώ χαρούμενοι. Ευχαριστούμε όσους ήταν εδώ και φώναζαν "Ελλάς Ελλάς", μας έδιναν δύναμη».

Ο Ντίνος Γενηδουνιάς, από την πλευρά του, αφιέρωσε το χάλκινο μετάλλιο στους δύο τραυματίες της ομάδας, Μάνο Ζερδεβά και Αλέξανδρο Παπαναστασίου, αλλά επανέλαβε ότι η τρίτη θέση δεν αρκεί πλέον στους διεθνείς, κάτι που είχε πει και μετά τον χαμένο ημιτελικό με την Ιταλία.

«Υπόσχομαι να μην συγκινηθώ. Σήμερα είναι ημέρα γιορτής, ημέρα χαράς. Πανάξια πήραμε το μετάλλιο. Ένα κακό ματς με την Ιταλία δεν αναιρεί τίποτα. Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι.

Θέλω να το αφιερώσω στον Ζερδεβά και τον Παπαναστασίου, που είμαι σίγουρος πως ήθελαν να μπουν και αυτοί στην πισίνα, ακόμα και με τα ρούχα. Θέλουμε παραπάνω, δεν μας φτάνει ένα μετάλλιο. Η ομάδα αυτή έχει πολύ μέλλον και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι», δήλωσε ο άσος του Ολυμπιακού.

 

ΑΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ