Πάτρα: Η αμεση αντίδραση Πελετίδη στην απόφαση του Δικαστηρίου για την προϊσταμένη που απομακρύνθηκε - Ως κοινωνική λειτουργός είχε "εξετάσει" την Τζωρτζίνα ΦΩΤΟ

 

Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου της Πάτρας, στο οποίο προσέφυγε η προϊσταμένη τμήματος του Δήμου Πατρέων, να αναστείλει προσωρινά την απόφαση του Δημάρχου για απομάκρυνσή της λόγω παραπτωμάτων, έφερε την άμεση αντίδραση της Δημοτικής Αρχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης θέλοντας να δείξει πως είναι αποφασισμένος και δεν κάνει πίσω, ακολουθώντας την δικαστική απόφαση για να παραμείνει προσωρινά στην θέση της η προϊσταμένη, της έστειλε σήμερα το πρωϊ έγγραφο όπου την μετακινεί στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο σε τμήμα της αρμοδιότητάς της.

Οπως ορίζει το έγγραφο που παρουσιάζει σήμερα του tempo24 (φωτο) η Πρόεδρος Εφετών του Διοικητικού Εφετείου Πατρών διατάσσει την την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του Δημάρχου, κατόπιν της αίτησης για αναστολή που που κατέθεσεη η προϊσταμένη του Δήμου. Ετσι θα μετακινηθεί για ελάχιστο διάστημα στο Στάδιο έως ότου ληφθεί η οριστική απόφαση.

 

Το tempo24 σε πρόσφατο ρεπορτάζ ανέφερε για τη "δραση" της προϊσταμένης:

Πρωτοφανείς αναρτήσεις για «δόντια στο λαρύγγι» και «φασισταριά» από την πλευρά της κοινωνικής λειτουργού στην Πάτρα που είχε αποφανθεί ότι η Τζωρτζίνα δεν υφίστατο καμιά κακοποίηση

Εντύπωση και παγωμάρα προκαλούν οι αναρτήσεις της κοινωνικής λειτουργού που χειρίστηκε την πολυσυζυτημένη καταγγελία κακοποίησης της Τζωρτζίνας το 2014.

Πρόκειται για την υπάλληλο του Δήμου Πατρέων, η οποία πριν από λίγες ημέρες είχε απομακρυνθεί από τη θέση της προϊσταμένης διεύθυνσης, αφού σε βάρος της έχει διαπιστωθεί, μετά από ΕΔΕ, σωρεία παραπτωμάτων.

Η συγκεκριμένη υπάλληλος, όπως αποκαλύτει το tempo24.news, προσέφυγε στη δικαιοσύνη και εκδόθηκε προσωρινή διαταγή να επιστρέψει στα καθήκοντά της, μέχρι να εκδικασθεί η αίτηση αναστολής της παύσης της από τον Δήμαρχο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του tempo24.news, πρόκειται για μια κίνηση που ανέμενε η δημοτική αρχή, αφού τώρα το δικαστήριο θα εξετάσει την υπόθεση επί της ουσίας κι όχι επί των τύπων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι η αίτηση αναστολής της παύσης που έχει υποβάλλει η διευθύντρια, λόγω της κρισιμότητας του θέματος και της έντονης κοινωνικής πίεσης, ενδέχεται να επισπευσθεί ως κατεπείγουσα.

Το γεγονός ότι επιστρέφει στη θέση της, μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη, την έκανε να προχωρήσει σε μια σειρά αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ύβρεις και υπονοούμενα, που για πολλούς δε συνάδουν, τόσο με τη θέση της ως προϊσταμένη, όσο και το λειτούργημα το οποίο ασκεί.

Σε μία από αυτές αναφέρει «άρπαξε ό,τι σε βασανίζει και μπήξε τα δόντια στο λαρύγγι του», κάτι που έχει εκληφθεί ότι μπορεί να αφορά περίπου 10 συναδέλφους της που την έχουν καταγγείλει για σειρά  ενδοϋπηρεσιακών ατοπημάτων.

Μάλιστα, προ μερικών ημερών η ίδια κοινωνική λειτουργός που είχε αποφανθεί με συνοπτικές διαδικασίες ότι οι αναφορές για κακοποίηση της άτυχης Τζωρτζίνας ήταν «ψευδείς», είχε προχωρήσει σε άλλη υβριστική όσο και πρωτοφανή για υπάλληλο ανάρτηση για τους συναδέλφους της. Κι όπου σημείωνε: «δεν με ενοχλούσε η δουλειά τόσο καιρό, οι μαλ…ες στη δουλειά με ενοχλούν».

Την "καίνε" 18 μάρτυρες - συνάδελφοί της

Σημειώνεται ότι η εν λόγω διευθύντρια είχε απομακρυνθεί στις 9 Μαϊου με απόφαση του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

Σε βάρος της είχε υπάρξει προ μερικών μηνών ΕΔΕ από τον Δήμο Πατρέων στο πλαίσιο της οποίας κατέθεσαν 18 μάρτυρες, συντάχθηκε πόρισμα 29 σελίδων, που έχει 141 έγγραφα  και της έχει αποδοθεί  ανάρμοστη συμπεριφορά, μη τήρηση ωραρίου, μεροληπτική συμπεριφορά καθ’ υφισταμένων, αδικαιολόγητη αποχή από την εκτέλεση καθηκόντων κλπ.

Όταν είχε απομακρυνθεί από την υπηρεσία της, συγγενικό πρόσωπό της δε δίστασε να προχωρήσει σε άλλη ανάρτηση που χαρακτήριζε «φασισταριό» τον Κώστα Πελετίδη.

Ακόμη,σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκρικένη κοινωνική λειτουργός φαίνεται ως αντιπερισπασμό να προχώρησε σε μηνύσεις κατά των συναδέλφων της που την κατήγγειλαν!

Πάτρα: Ύβρεις και απειλές από την κοινωνική λειτουργό που εξέτασε την Τζωρτζίνα - Πρωτοφανείς αναρτήσεις

Διαβάστε επίσης