Βραχνέικα: Οι πιτσιρικάδες έγιναν "σαλταδόροι" για να παίξουν στο σχολικό προαύλιο που είναι κλειδαμπαρωμένο!

Οι γονείς φοβούνται ατύχημα και ζητούν να ανοίξουν οι πόρτες
Αυτά τα κάγκελα πηδουν τα παιδιά για να μπουν στο προαύλιο και να παίξουν

 

Οι πόρτες του σχολείου ερμητικά κλειστές, αλλά δεκάδες παιδιά βρίσκονται καθημερινά μέσα και παίζουν, πηδώντας από τα κάγκελα!

Το σχολείο των Βραχνεΐκων εκτός από χώρος μάθησης είναι για τα δεκάδες παδιά της περιοχής και χώρος διασκέδασης. Εκεί τις ώρες που το σχολικό συγκρότημα δεν λειτουργούσε συναντιούνταν , αθλούνταν έφερναν τα ποδήλατά τους και έκαναν ακίνδυνα τις βόλτες τους. Ακόμη και οι μπόμπιρες σ' αυτό το προαύλιο μάθαιναν ποδήλατο με τις ...βοηθητικές ρόδες, συνοδευόμενοι από μανάδες και πατεράδες.

Ολα αυτά άλλαξαν όμως γιατί η απόφαση της διεύθυνσης του σχολείου είναι όταν ολοκληρώνονται τα μαθήματα το σχολείο "σφραγίζεται" , με το αιτιολογικό να μην βρίσκονται στο προαύλιο ανεξέλεκτα παιδιά που μπορεί να ...κινδυνέψουν!

Ωστόσο, το να πηδά τα πανύψηλα κάγκελα ο νεαρόκοσμος , πετώντας ακόμη και τα ποδήλατα "στον αέρα" για να τα πιάσει ο συμμαθητής που ήδη βρίσκεται μέσα και να κάνουν τις ποδηλατοδρομίες τους δεν αποτελεί κίνδυνο.

Εάν κάποιο από το δεκάδες παιδιά που καθημερινά ανεβοκατεβαίνουν τα κάγκελα τραυματιστεί, ποιός θα έχει την ευθύνη; Σίγουρα η "κακιά στιγμή".

Δυστυχώς η περιοχή δεν διαθέτει άλλους χώρους για τη νεολαία, με αποτέλεσμα η μοναδική διέξοδος και ιδιαίτερα τις ημέρες των διακοπών ( όπως αυτές τις ημέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα) να είναι το σχολικό προαύλιο.

Οι γονείς με το δίκιο τους όχι μόνο ανησυχούν, αλλά καταγγέλουν πως κανείς δεν δείχνει ενδιαφέρον για να δώσει λύση, μιλώντας στο tempo24.

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα αποτυπώνουν την αναγκαιότητα της άμεσης αντιμετώπισης της κατάστασης, πριν είναι αργά...

 

Διαβάστε επίσης