ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Οκτώ νεκροί - Εκρήξεις και βομβαρδισμοί σε όλη τη χώρα - Τεράστιες ουρές στα πρατήρια καυσίμων και τις τράπεζες - Παρακολουθείστε ΖΩΝΤΑΝΑ τις δραματικές εξελίξεις

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας εισβολής επιβεβαιώθηκε στις 05:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης (24.02.2022). Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, με το πρόσχημα πως του το… ζήτησαν οι ηγέτες των αυτονομιστών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, ανακοίνωσε αυτό που περίμεναν όλοι: ότι η Ρωσία αρχίζει πόλεμο στην Ουκρανία.

Με τους βομβαρδισμούς να αρχίζουν από νωρίς σε Κίεβο, Οδησσό και Μαριούπολη, φάνηκε από την πρώτη στιγμή ότι η Ρωσία είχε καλά σχεδιασμένη μια γενικευμένη εισβολή σε όλη την Ουκρανία! Τα ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν στην Ουκρανία και από τη Λευκορωσία, ενώ επίθεση εξαπολύθηκε και από την προσαρτημένη Κριμαία.

katast1-600x476.jpg

Εκρήξεις και βομβαρδισμοί ακούγονται στις μεγάλες πόλεις, ενώ η επίθεση της Ρωσίας είναι ολομέτωπη. 

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και εννέα τραυματιστεί από τον βομβαρδισμό των δυνάμεων της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσε σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων.

katast2-600x450.jpg

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση η συνοριοφρουρά της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ρωσικά στρατιωτικά κονβόι πέρασαν τα ουκρανικά σύνορα — κυρίως από τη χερσόνησο της Κριμαίας την οποία προσάρτησε το 2014 η Ρωσία– και εισήλθαν στο Τσερνίχιβ, το Χάρκοβο και το Λουχάνσκ.

Οι σειρήνες πολέμου ηχούν κάθε δέκα λεπτά στο Κίεβο, ενώ χιλιάδες κάτοικοι έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν την πόλη με τα αυτοκίνητά τους.

nekrosoy.jpg

Πολίτες έχουν σπεύσει στα καταφύγια προκειμένου να προστατευθούν.

Την ίδια ώρα, τεράστιες είναι οι ουρές στα βενζινάδικα καθώς οι Ουκρανοί σπεύδουν να γεμίσουν τα ντεπόζιτα με καύσιμα. 

 Οι κάτοικοι έχουν βγει στους δρόμους και πηγαίνουν τα ΑΤΜ για να τραβήξουν χρήματα. Οι ουρές είναι τεράστιες, καθώς οι πολίτες δεν γνωρίζουν τι θα γίνει τις επόμενες ώρες με τις τράπεζες

 

Δείτε ΕΔΩ live τις δραματικές εξελίξεις 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ