Πάτρα: Ξεκινά αγώνας μεταφοράς ελληνόπουλων από την φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία - Δραματική επιστολή: "Σώστε τα παιδιά μας"

 

Εκκληση να σωθούν τα παιδιά από την φρίκη του πολέμου απευθύνουν οι έλληνες που ζουν στην Ουκρανία, ζητώντας να φιλοξενηθούν στην περιοχή μας.

Στα ουκρανικά σύνορα, όπου έχουν δημιουργηθεί τα ελληνικά χωριά η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη με αποτέλεσμα η πρόεδρος του ελλληνικού συλλόγου Σαρτανά να απευθύνει δραματική επιστολή στον πρόεδρο του συλλόγου Ελληνο-Ουκρανικής Φιλίας, που εδρεύει στην Πάτρα Μιχάλη Ροδόπουλο για να μεταφερθούν έγκαιρα μικρά παιδιά και μονογενεϊκές οικογένειες στην Ελλάδα.

Οπως είπε μιλώντας στο tempo24 ο κ. Ροδόπουλος ο σύλλογος διαθέτει στην Σταφιδιά Ηλείας κατασκήνωση, που τους έχει διατεθεί από τον Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανό, και προγραμματίζουν εκεί να μεταφέρουν περίπου 100 παιδιά και γυναίκες για να διαμείνουν όσα τα τύμπανα του πολέμου ηχούν.

Να σημειωθεί ότι στις περιοχές των ελληνικών χωριών έχει κοπεί το ρεύμα ( οι θερμοκρασίες αυτή την περίοδο είναι υπό το μηδέν) και το νερό!

"Είμαστε σύλλογος που λειτουργεί αποκλειστικά με εθελοντές, σημειώνει ο Μ. Ροδόπουλος και συνεχίζει. Εθελοντικά έχουν προσφερεί άτομα και μεταβαίνουν στις καταστηκώνσεις για να προετοιμάσουν την έλευση των παιδιών. Ωστόσο, δεν είναι εύκολη υπόθεση να μετακινηθούν μικρά παιδιά σε τόσο μεγάλη απόσταση. Εχουμε στεέιλει ήδη επιστολές στο υπουργείο Εξωτερικών, στον υφυπουργό Ανδρέα Κατσανιώτη, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην πρεσβεία μας στο Κίεβο κ.α. και ζητούμε την συνδρομή όλων για να έλθουν με ασφαλή τρόπο τα παιδιά στην Ελλάδα.   

"Βοηθήστε μας"

Η πρόεδρος του ελληνικού συλλόγου συγκλονίζει με την επιστολή της, υπογραμμίζοντας την σημασία της έγκαιρης επέμβασης για να σωθούν τα ελληνόπουλα που ζουν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα 

Αγαπητέ κ. Μιχάλη Ροδόπουλε. Με πρωτοβουλία του Ελληνικού Συλλόγου Σαρτανά και της προέδρου της Ναταλία Παπακίτσα , απευθύνω έκληση βοήθειας σε εσάς για τις δύσκολες μέρες που βιώνει η περιοχή μας λόγο της εμπόλεμης κατάστασης ,όπως δώσετε την δυνατότητα φιλοξενίας σε καταλύματα στην Ελλάδα για τη ασφάλεια της ζωής τους παιδιά των Ελληνικών χωριών Σαρτανά και Τσερμαλίκ ( που ανήκουν στην διοικητική ευθύνη του Δημου Σαρτανά), σχολικής ηλικίας, παιδιά μονογονεικων οικογενειών, και μητέρων με τα μικρά τους παιδιά. Η έκληση αυτή είναι και προσωπική, ως μητέρα που είμαι και θα πρέπει να βιώσουμε για δεύτερη φορά την πολεμική επικύνδινη κατάσταση.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον των ενεργειών σας.

Η Πρόεδρος Ναταλία Πετρόβνα Παπακίτσα

Διαβάστε επίσης