Euroferry Olympia: Συγκλονιστικά βίντεο μέσα από το φλεγόμενο πλοίο – Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καταγράφεται το μέγεθος της καταστροφής

Εικόνες καταστροφής στο πλοίο Euroferry Olympia, το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες ενώ έπλεε ανοιχτά της Κέρκυρας, τα ξημερώματα της Παρασκευής. Οι έρευνες των πυροσβεστικών δυνάμεων συνεχίζονται και σήμερα για τον εντοπισμό των επιβατών, που εξακολουθούν να αγνοούνται.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καταγράφεται το μέγεθος της καταστροφής που άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά. Φορτηγά διακρίνονται να είναι καμένα, το ένα δίπλα στο άλλο.

 

 

Σε άλλο βίντεο,  διακρίνονται οι άνδρες της ΕΜΑΚ να κάνουν έρευνες στο εσωτερικό του πλοίου, σε μία προσπάθεια να βρουν ένα ίχνος ζωής. Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες, οι θερμοκρασίες υψηλές, ενώ η ορατότητα είναι πολύ χαμηλή λόγω των πυκνών καπνών και της στάχτης.

 

 

Χαρακτηριστικά ήταν τα όσα είπε ο συντονιστής της ΕΜΑΚ (επιχειρήσεων Ηπείρου – Δ. Μακεδονίας και νήσων), Δημήτρης Κοντογιάννης στην ΕΡΤ: «Δεν υπάρχει περίπτωση να βγεις από το σημείο που μπαίνουμε για τις έρευνες. Μπαίνουμε από ένα μόνο σημείο, με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και αποκτήσαμε πρόσβαση και στο τρίτο γκαράζ».

Περιέγραψε το πλοίο όπου οι θερμοκρασίες σε κάποια σημεία είναι ακόμα από 200 βαθμούς Κελσίου έως και 300 σαν χύτρα που επιπλέει ενώ βράζει στο νερό.

Διαβάστε επίσης