Φωτιά στο Euroferry Olympia: 14 οι αγνοούμενοι, μεταξύ των οποίων Έλληνες - Αγωνία για τους Πατρινούς που ταξίδευαν (ΝΕΟΤΕΡΑ)

Γίνονται ακόμα εκρήξεις στο Euroferry Olympia

ΝΕΟΤΕΡΑ

Αυξάνεται ο αριθμός των αγνοούμενων στο πλοίο Euroferry Olympia, ανθρώπων που ταξίδευαν όταν τα ξημερώματα της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά σε ένα από τα γκαράζ του.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, 14 άνθρωποι αγνοούνται, εκ των οποίων τέσσερις Έλληνες, ενώ στην Κέρκυρα, ανάμεσα στους διασωθέντες, έχουν βρεθεί και παράτυποι μετανάστες, οι οποίοι δεν ήταν στη λίστα του πλοίου!

 

ΝΕΟΤΕΡΑ 

Δώδεκα συνολικά οι αγνοούμενοι από τη φωτιά που ξέσπασε στο  επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia σήμερα τα ξημερώματα, ενώ έπλεε κοντά στην Κέρκυρα, μεταξύ των οποίων δύο ή τρεις Έλληνες.

Ακόμη δύο άτομα, μάλλον βουλγαρικής καταγωγής, είναι εγκλωβισμένα στα γκαράζ του πλοίου και βρίσκονται σε επικοινωνία με τις αρχές που έχουν την ευθύνη της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Tempo24.News 10 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Από αυτούς 8 με αναπνευστικά προβλήματα, ένας με καρδιακό πρόβλημα, ενώ ένα ακόμη άτομο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

 

ΑΡΧΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δύο είναι εγκλωβισμένοι στο πλοίο και οι υπόλοιποι αγνοούνται - Οι δύο εγκλωβισμένοι είναι ένας Βούλγαρος και ένας Τούρκος που βρίσκονται σε επικοινωνία με τον ύπαρχο για να τους δώσει οδηγίες να βγουν στο κατάστρωμα και να τους προσεγγίσει εκεί Σούπερ Πούμα - Γίνονται ακόμα εκρήξεις στο Euroferry Olympia

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, 278 έχουν ταυτοποιηθεί στην Κέρκυρα από τους 290 επιβαίνοντες του πλοίου που έπιασε φωτιά ανοιχτά του νησιού.

Τρεις Ελληνες είναι μεταξύ των 10 αγνοουμένων από τη φωτιά στο  επιβατηγό-οχηματαγωγό Euroferry Olympia σήμερα τα ξημερώματα, ενώ έπλεε κοντά στην Κέρκυρα.

Δύο βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο πλοίο, και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν Βούλγαρο και έναν Τούρκο.

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Δείτε τη στιγμή της πύρινης κόλασης! Έφτασαν τα πρώτα πλοία με διασωθέντες - Πέτσας και Καρβέλης στο Λιμάνι -ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

273813869_346873357329377_2970569889922867964_n.jpg

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση κατάσβεσης με δύο πυροσβεστικά σκάφη να προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά στο φλεγόμενο πλοίο. Γίνεται προσπάθεια, μέσω επικοινωνίας με τους εγκλωβισμένους, να φτάσουν τα δύο άτομα στο κατάστρωμα και από εκεί να τους παραλάβει ελικόπτερο.

Συνολικά 290 άτομα, (239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα) βρίσκονταν στο επιβατηγό-οχηματαγωγό του ομίλου Grimaldi που αναχώρησε από την Ηγουμενίτσα με προορισμό το Μπρίντιζι,. Μεταξύ τους 22 Έλληνες (15 επιβάτες και 7 άτομα πλήρωμα), ανάμεσά τους Πατρινοί (σύμφωνα με πληροφορίες μέλη του πληρώματος)  και οι υπόλοιποι αλλοδαποί.

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία Grimaldi, η πυρκαγιά στο πλοίο της, το Euroferry Olympia, ανοικτά της Κέρκυρας, ξέσπασε στο γκαράζ νούμερο τρία. Η εταιρία τονίζει ότι το προσωπικό κινητοποιήθηκε άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ο κυβερνήτης πληροφόρησε τις αρμόδιες ελληνικές και ιταλικές Αρχές και αποφάσισε την εγκατάλειψη του πλοίου.

Τα μέλη του πληρώματος είναι ελληνικής και ιταλικής υπηκοότητας και στο γκαράζ υπήρχαν 32 οχήματα.

Νωρίτερα επιβάτες που μίλησαν σε τηλεοπτικά μέσα εξέφρασαν φόβους ότι μπορεί να μη γλίτωσαν όλοι επιβάτες, αφού είναι πιθανόν να υπήρχαν κάποιοι οδηγοί που να κοιμόντουσαν στα φορτηγά τους στα γκαράζ.  

Διαβάστε επίσης