Δήμος Ερυμάνθου: Βελτιώνεται ο δρόμος από τα Μπαλκαμέικα έως το Γάλαρο

Χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης

Σε ανακοίνωση του Δήμου Ερυμάνθου, αναφέρονται τα εξής:

Ένα ακόμη έργο οδοποιίας που αποτελούσε διαχρονικό αίτημα των κατοίκων του Δήμου Ερυμάνθου παίρνει «σάρκα και οστά». Πρόκειται για τη βελτίωση του δρόμου από τα Μπαλκαμέικα έως το Γάλαρο στη Δ.Ε. Τριταίας, προϋπολογισμού μελέτης 497.272,39 ευρώ.

Την Τετάρτη ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου με τον ανάδοχο, παρουσία των αντιδημάρχων, Δημήτρη Παρασκευόπουλου και Σοφίας Ταλαγάνη, των προέδρων των Κοινοτήτων Αγίας Βαρβάρας, Γιώργου Αβραμόπουλου και Ρουπακιάς, Κωνσταντίνου Σακκά, καθώς και των μηχανικών του Δήμου, Βαγγέλη Τσιλίγκα και Θεόδωρου Παπαδόπουλου. 

Το έργο που έχει ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2022 χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 Μέτρο 04 «Επενδύσεις σε υλικά στοιχεία του ενεργητικού», Υπομέτρο 4.3 «Στήριξη για επενδύσεις σε υποδομές που σχετίζονται με την ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό ή την προσαρμογή της γεωργίας και της δασοπονίας», Δράση 4.3.4 «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» και η ολοκλήρωσή του προβλέπεται σε οκτώ μήνες. 

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, καθώς ο συγκεκριμένος δρόμος έχει κομβικό ρόλο στην καθημερινή μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής, αλλά και στη διακίνηση αγροτικών προϊόντων.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο Δήμαρχος, Θεόδωρος Μπαρής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έναρξη των εργασιών, μετά από πολύμηνη καθυστέρηση της διαγωνιστικής διαδικασίας. Όπως είπε «ένα ακόμη σημαντικό τμήμα του δημοτικού οδικού δικτύου βελτιώνεται, ενισχύοντας την οδική ασφάλεια, αλλά και διευκολύνοντας τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Δ.Ε. Τριταίας που διακινούν καθημερινά εφόδια και προϊόντα. Ευχαριστούμε τις υπηρεσίες του δήμου για την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και όλους όσοι εργάστηκαν για την ωρίμανση του έργου. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες και για άλλα έργα οδοποιίας. Με αποφασιστικότητα και συνέπεια συνεχίζουμε τις προσπάθειες».

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ