Συνάντηση σπιράλ – ΣΚΕΑΝΑ για Οικονομία και Καρναβάλι

Σειρά επαφών της δημοτικής παράταξης με του φορείς της πόλης

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη ΣΠΙΡΑΛ αναφέρει:

Με θεσμικούς φορείς της πόλης που σχετίζονται με την τοπική οικονομία ξεκίνησε επαφές ο επικεφαλής του σπιράλ Πέτρος Ψωμάς. Η πρώτη συνάντηση έγινε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής του Νομού Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ). Τον Πρόεδρο του Συλλόγου, Γιάννη Σπυρόπουλο συνόδευαν τα μέλη Γιώργος Κολλιόπουλος και Κωνσταντίνος Σακκής, ενώ από την πλευρά του σπιράλ συμμετείχαν ο δημοτικός σύμβουλος Θάνος Δούρος και η Γραμματέας της παράταξης Εύα Αθανασοπούλου.

Η συνάντηση έγινε σε κλίμα συνεννόησης, με διάθεση συνεργασίας και ανοίχτηκαν όλα τα θέματα της επικαιρότητας, με έμφαση σε αυτά που άπτονται της αυτοδιοίκησης. Η ανησυχία για το «χαμένο» Καρναβάλι του 2022 και ο ευρύτερος προβληματισμός για την απουσία πλάνου τουριστικής ανάπτυξης της Πάτρας ήταν τα κυρίαρχα ζητήματα που συζητήθηκαν. «Δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε μακροπρόθεσμα, αν δεν υπάρχει μακροχρόνιο πλάνο για την πόλη» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, με τον Πέτρο Ψωμά να συμφωνεί στην «αναγκαιότητα ύπαρξης ενός αναπτυξιακού σχεδίου και ενός οδικού χάρτη υλοποίησης του».

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και ζητήματα που επηρεάζουν την εστίαση και σχετίζονται με τη δημοτική πολιτική. Η τουριστική προβολή της ευρύτερης περιοχής, το κυκλοφοριακό και η τήρηση των κανόνων κυκλοφορίας και στάθμευσης, η εικόνα πόλης και οι «ανοικτές πληγές» του κέντρου, η ανάγκη λήψης πρωτοβουλιών για διοργάνωση εκδηλώσεων και κοινών δράσεων ήταν κάποια από αυτά. Οι απόψεις και των δύο πλευρών συναντήθηκαν στην ανάγκη δημιουργίας μιας «Αντιδημαρχίας Τουρισμού» στο Δήμο Πατρέων, με συμβολική αλλά κυρίως ουσιαστική σημασία.

Επιπρόσθετα, οι εκπρόσωποι της εστίασης έθεσαν σε γνώση των ανθρώπων του σπιράλ τις επιπτώσεις που είχε η πανδημία στις επιχειρήσεις τους και αναφέρθηκαν στην επικείμενη νέααπώλεια τζίρου λόγω της ακύρωσης καρναβαλικών εκδηλώσεων, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Τα ζητήματα των πρόσφατων ανατιμήσεων, τέλος, και το γενικό κύμα ακρίβειας απασχόλησε τη συνάντηση, με τον Πρόεδρο του ΣΚΕΑΝΑ να ενημερώνει λεπτομερώς για τα προβλήματα και αιτήματα του κλάδου και για τη σχετική κινητοποίηση της Τετάρτης 16 Φεβρουαρίου 2022.

 

Διαβάστε επίσης