Πάτρα: Μαραθώνιος στα δύο μεγάλα νοσοκομεία με την αύξηση των νοσηλειών - Τιτάνια μάχη για τους 195 ασθενείς με covid και τα τρία παιδιά στη ΜΕΘ στο ΠΓΝΠ

Αύξηση ροής στα εμβολιαστικά κέντρα

Ένας 16χρονος, ένα 4χρονο παιδί και το δύο μηνών βρέφος δίνουν γενναία μάχη στη ΜΕΘ Παίδων του του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

 

Πρόκειται – όπως έχει γράψει το tempo24 - για τον 16χρονο που μεταφέρθηκε αργά χθες τη νύχτα μετά από τροχαίο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, το 4χρονο παιδάκι από την Κέρκυρα με σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού και το δύο μηνών βρέφος το οποίο παραμένει με οξυγόνο στη ΜΕΘ μετά από την απωσωλήσωσή. Να υπενθυμίσουμε ότι το βρέφος διασωληνώθηκε λόγω επιπλοκών από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, o 16χρονος παραμένει διασωληνωμένος σε σταθερή κατάσταση. Προσπάθεια γίνεται επίσης, να σταθεροποιηθεί η κατάσταση του 4χρονου παιδιού από την Κέρκυρα το οποίο έχει αποφραγωμένους αεραγωγούς, λόγω λοίμωξης του ανωτέρου αναπνευστικού. Σε σταθερά καλή κατάσταση, βρίσκεται το δύο μηνών βρέφος, που αποσωληνώθηκε τη Δευτέρα, μετά από μεγάλη μάχη που έδωσε με επιπλοκές του κορονοϊού.

 

«Μάχη» στα δύο μεγάλα νοσοκομεία με την αύξηση των νοσηλειών

«Οι προσπάθειες που κάνουν οι γιατροί μας στη ΜΕΘ Παίδων αλλα και σε όλες τις κλινικές των νοσοκομείων είναι τιτάνιες και όπως επισημαίνω πάντα, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αγώνα που κάνει το ιατρικό, το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων μας, εν καιρώ πανδημίας», τονίζει μιλώντας στο tempo24 ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Καρβέλη, ο αριθμός των νοσηλειών στις κλινικές covid19, προβληματίζουν καθώς σήμερα στα δύο μεγάλα νοσοκομεία (ΠΓΝΠ και Άγιος Ανδρέας) έφτασαν τις 171.

Πιο συγκεκριμένα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονται 100 ασθενείς στην κλινική covid, δύο στην Παιδιατρική covid, 12 στη ΜΕΘ covid και το δύο μηνών βρέφος.

Χαρακτηριστικό είναι, όπως αναφέρει ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, κατά τη χθεσινή εφημερία του ΠΠΝΠ, μετέβησαν 40 περιστατικά από τα οποία 15 έγιναν εισαγωγή. Από τα 15, τα δύο περιστατικά αφορούσαν παιδιά.

Μέχρι τώρα, στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», νοσηλεύονται 71 ασθενείς στην κλινική covid και 9 στη ΜΕΘ.

 

Αύξηση ροής στα εμβολιαστικά κέντρα -  Σχεδόν 500 εμβολιασμοί από την Κινητή Μονάδα στην Αχαΐα

 Σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς, όπως ανέφερε ο κ. Καρβέλης, παρατηρείται αύξηση ροής στα εμβολιαστικά κέντρα, ενώ έδωσε την είδηση, ότι η Κινητή Μονάδα Εμβολιασμών, αναμένεται να πραγματοποιήσει καταδρομικούς εμβολιασμούς σε χωριά και άλλων νομών, εκτός από την Αχαΐα, στην οποία σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα επίσημα στοιχεία, έχει πραγματοποιήσει περίπου 500 εμβολιασμούς στα χωριά!

 

 

Διαβάστε επίσης