Το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης» χτυπά τη χώρα

 

 

Το φαινόμενο "ψυχρή λίμνη" που έπληξε τις προηγούμενες ημέρες την Κεντρική Ευρώπη, και κυρίως τη Γερμανία και το Βέλγιο, έφτασε και στην Ελλάδα και σήμερα αναμένεται να χτυπήσει σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Ήδη από χθες,  Κυριακή σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας σημειώθηκαν δυνατοί άνεμοι, ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες.

Άστατος ο καιρός – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Σύμφωνα με τη νεότερη πρόγνωση της ΕΜΥ, για σήμερα Δευτέρα, στα ηπειρωτικά προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα κεντρικά και βόρεια (εκτός Θράκης) και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα.

Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους έντονα μέχρι τις απογευματινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες, το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στο Ιόνιο, την Κρήτη και τις Κυκλάδες, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά μεμονωμένες καταιγίδες.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, στα δυτικά και τα νότια θα φτάσει τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου και στα υπόλοιπα τους 33 με 35 βαθμούς.

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ