Μετά το Freedom pass έρχονται τα free data για τους νέους που θα εμβολιαστούν

Αναμένεται να ισχύσει μέσα στο καλοκαίρι

Η "κάρτα ελευθερίας" των 150 ευρώ για τους νέους ηλικίας 18 -25 ετών, φαίνεται να είναι μόνο η αρχή, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, είναι και η χορήγηση δωρεάν data για σερφάρισμα στο ίντερνετ αλλά και για τη χρήση των social media.

Στο Μαξίμου επιχειρούν με κάθε τρόπο να ενθαρρύνουν τους νέους να εμβολιαστούν, παράλληλα όμως στέλνουν ένα μήνυμα πως και στην μετά covid εποχή θα συνεχιστούν οι κινήσεις στήριξης της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας που αποτελεί το μέλλον της χώρας.

Τα δωρεάν data αναμένεται να ανακοινωθούν πιθανότατα από τον υπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και θα ισχύσουν μέσα στο καλοκαίρι.

Παράλληλα, από το φθινόπωρο εξετάζεται το ενδεχόμενο να συνεχιστεί και να επεκταθεί και σε άλλες ηλικίες το πρόγραμμα "ψηφιακή μέριμνα" το οποίο αφορούσε αρχικά μαθητές και φοιτητές. Πρόκειται για ένα voucher μέσω του οποίου μπορούν να αγοράζουν οι νέοι φθηνότερα ηλεκτρονικούς υπολογιστές και tablet.

O Κυριάκος Μητσοτάκης καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας είχε αναφερθεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια των ομιλιών του στους νέους, οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν από τα συνεχή περιοριστικά μέτρα και ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαν επιβραβευτεί.

 

ΠΗΓΗ thetoc.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ