Εφιάλτης στο Τελ Αβίβ - Μιλά στο tempo24 o Πατρινός μουσικός Περικλής Αλιώπης: "Το πιο τρομακτικό ήταν που βλέπαμε τους βομβαρδισμούς από το ξενοδοχείο"

 

Απίστευτη περιπέτεια, ταλαιπωρία και τρόμος για το γνωστό τραγουδιστή Νίκο Βέρτη και την πολυμελή ορχήστρα του, καθώς λίγη ώρα μετά την προσγείωσή τους στο αεροδρόμιο Μπεν Γκούριον του Τελ Αβίβ, επικρατούσε πανικός, από τους βομβαρδισμούς.

Άνθρωποι έτρεχαν πάνω κάτω, ενώ στη συνέχεια οι αρμόδιοι μετέφεραν το πλήθος στο καταφύγιο του αεροδρομίου. Ανάμεσά τους και ο Πατρινός Περικλής Αλιώπης. Ο μουσικός, καθηγητής του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, είναι στην μπαντα του Βέρτη και μιλά στο tempo24, για το πως βίωσε ο ίδιος αλλά και όλη η ελληνική αποστολή που αποτελούνταν από 27 άτομα, την εμπόλεμη κατάσταση.

"Το πρώτο σοκ για εμάς ήταν όταν φτάσαμε στο Αεροδρόμιο και ήμασταν έτοιμοι να φύγουμε για το ξενοδοχείο. Ακούσαμε ξαφνικά τη σειρήνα και κάποιος υπεύθυνος του Αεροδρομίου μας οδήγησε στο καταφύγιο. Εκεί πρέπει να μείναμε περίπου δύο ώρες!", μεταφέρει την τρομακτική εμπειρία του στο tempo24, ο μουσικός Περικλής Αλιώπης. Και συνεχίζει:

"Φτάσαμε κάποια στιγμή γύρω στις 2 τα ξημερώματα στο ξενοδοχείο και είπαμε να ηρεμήσουμε. Μια ώρα μετά, ακούσαμε πάλι σειρήνα. Το πιο τρομακτικό για εμάς, ήταν που βλέπαμε από τα παράθυρα του ξενοδοχείου τους βομβαρδιμούς. Μπήκαμε πάλι αυτή τη φορά, στο καταφύγιο του ξενοδοχείου και περιμέναμε...".

Ο γνωστός Πατρινός μουσικός είναι πατέρας ενός μικρού παιδιού. Πώς αισθάνθηκε εκείνες τις στιγμές;

"Το πιο δύσκολο ήταν στο αεροδρόμιο, όταν οι επικοινωνίες είχαν διακοπεί και εγώ δεν μπορούσα να επικοινωνήσω με την οικογένειά μου για να τους πω ότι είμαι καλά. Αυτό ευτυχώς, έγινε λίγο αργότερα", Δεν φοβήθηκαν για τη ζωή τους, όπως μας είπε ο Περικλής Αλιώπης γιατί όλη η Ελληνική αποστολή βρισκόταν σε προστατευμένη ζώνη, ενώ όπως μεταφέρει επικρατούσε μια σοκαραστική - για τα δικά μας δεδομένα - ηρεμία. Υπεύθυνοι του ξενοδοχείου, τους καθησύχασαν ότι αυτές οι εικόνες είναι συνηθισμένες και ότι ενημερώνονται για το πότε σταματούν οι βομβαρδισμοί και η πόλη επανέρχεται στην κανονικότητα!

"Αυτό που μας φόβισε περισσότερο, είναι μη μείνουμε εγκλωβισμένοι εδώ και δεν μπορούμε να επιστρέψουμε Ελλάδα, γιατί αμέσως μετά τον πρώτο συναγερμό, το Αεροδρόμιο έκλεισε", περιγράφει ο Πατρινός μουσικός. Ευτυχώς τώρα, είναι όλοι ασφαλείς και στα σπίτια τους. 

 

Διαβάστε επίσης