Πάτρα: Με κορονοϊό μαθητές ειδικού σχολείου - "Τρέμουν" οι γονείς - "Σιγή ασυρμάτου" από τη διεύθυνση - Δείτε την επιστολή του συλλόγου

Σε τάξεις "κλουβιά" γίνεται το μάθημα (φωτο αρχειου)

 

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στους γονείς του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμναστίου- Λυκείου Πάτρας, καθώς πληροφορήθηκαν πως υπήρξαν κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές, δίχως να το γνωρίζουν.

Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος γονέων στο  κτίριο της Ανθούπολης ( τη μια έδρα του σχολείου) βρέθηκαν δύο μαθητές θετικοί στην πανδημία, ωστόσο, η διεύθυνση του σχολείου δεν ενημέρωσε ούτε τον σύλλογο , ούτε τους γονείς, γιατί "δεν είναι υποχρεωμένη" , όπως δήλωσε σε σχετική ερώτηση.

Το ζήτημα βεβαίως είναι πως περαν των γονέων των μαθητών της συγκεκριμένης τάξης ουδείς πληροφορήθηκε το γεγονός , ακόμη και οι γονείς μαθητών διπλανών τάξων για να λάβουν προληπτικά μέτρα. 

Εγινε απλά απολύμανση , ενώ ειναι άγνωστο εάν κλήθηκε ο ΕΟΔΥ για να προχωρήσει σε τεστ σε όσους είχαν έλθει σε επαφή με τους δύο μαθητές. 

Η επιστολή από τον σύλλογο προς τους γονείς είναι ενδεικτική του κλίματος ανησυχίας και δυσπιστίας που επικρατεί εκατέρωθεν:

 

Διαβάστε επίσης