ΠΟΕΔΗΝ-Πάτρα: Ο μεταλλαγμένος ιός χτυπάει τους υγειονομικούς

Για τους 11 εργαζόμενους στο νοσοκομείο "Αγ. Ανδρέας"

Τον κώδωνα του κινδύνου, όσον αφορά στα κρούσματα των μεταλλαγμένων στελεχών του νέου κορονοϊού στο υγειονομικό προσωπικό, κρούει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

«Θυμηθείτε τη διασπορά του νέου κορωνοϊού στη παθολογική κλινική του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας Πατρών – από συνοδούς σε ασθενείς και προσωπικό», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και προσθέτει:

«Τελικά ένδεκα εργαζόμενοι βρέθηκαν να νοσούν από κορονοϊό και στη πορεία αποδείχθηκε ότι πάσχουν από τη βρετανική μετάλλαξη του ιού. Υπάρχει μεγάλη ανησυχία στους εργαζόμενους του νοσοκομείου και τη περιοχή».

«Ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού είναι σε ποσοστό κάτω του 50%. Ζητάμε μια δεύτερη ευκαιρία, μέτρα τώρα», υπογραμμίζει ο κ. Γιαννάκος στην έκκλησή που απευθύνει και καταλήγει:

«Όποιος εισέρχεται στα νοσοκομεία -συνοδός, ασθενής- να υποβάλλονται σε τεστ. Απαιτείται καλή φύλαξη των νοσοκομείων, όχι να είναι ξέφραγο αμπέλι. Οι εργαζόμενοι να κάνουν, επιτέλους, τακτικά προληπτικά τεστ. Διαφορετικά θα ζήσουμε σύντομα καταστάσεις Βορείου Ελλάδος, Θεσσαλίας».

Διαβάστε επίσης