Πάτρα: Στο εδώλιο δημοτική υπάλληλος που κατηγορείται ότι άρπαξε 30.000 ευρώ από νεκροταφείο


Να παραστεί αποφάσισε ο Δήμος Πατρέων στην προγραμματισμένη για σήμερα εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενη δημοτική υπάλληλο. Η υπάλληλος κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε περίπου 30.000. ευρώ από το Β’ δημοτικό κοιμητήριο.

Το θέμα συζητήθηκε στη  συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής. Από τα μέλη της επιτροπής ζητήθηκε να λάβουν απόφαση για να παρασταθεί ο δήμος (ή όχι) προς υποστήριξη της κατηγορίας ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών στη σημερινή δικάσιμο ή σε οποιαδήποτε δίκη προγραμματιστεί μετά από αναβολή. Η επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα υπέρ της παράστασης του δήμου, υιοθετώντας την γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του δήμου.
Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται υπόνοιες για κακοδιαχείριση και οικονομικές ατασθαλίες στα κοιμητήρια του δήμου. Μια από αυτές αφορούσε το ίδιο (Β’) δημοτικό κοιμητήριο. Τον Φεβρουάριο του 2014, ο τότε δήμαρχος Γιάννης Δημαράς διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση για την οικονομική διαχείριση στο Β΄ δημοτικό κοιμητήριο, καθώς η έρευνα που έχει ζητήσει να γίνει και στα δύο δημοτικά κοιμητήρια, είχε φέρει στο φως νέα στοιχεία κακοδιαχείρισης σε βάθος μιας δεκαετίας, που εκτιμούσε ότι έχρηζαν άμεσης και εις βάθος διερεύνησης.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ