"Θρίλερ" για τον Λευκό Οίκο: Άλλα δύο στελέχη βρέθηκαν θετικά

Προβληματισμός για το εξιτήριο του Τραμπ

Σε θρίλερ εξελίσσεται η πανδημία για τον Λευκό Οίκο αφού όλο και περισσότεροι σύμβουλοι και συνεργάτες του προέδρου Ντόναλντ Τραμπβγαίνουν θετικοί στον κορονοϊό. Μετά την εκπρόσωπο Τύπου Κέιλι ΜακΕνάνι, άλλα δύο στελέχη διαγνώστηκαν θετικά.

Πρόκειται για τον Τσαντ Γκιλμάρτιν, υψηλόβαθμο στέλεχος στο Γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου, ο οποίος βρέθηκε θετικός, σύμφωνα με το ABC News. Ο Γκιλμάρτιν είναι πρώτος αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου και εξάδελφος του συζύγου τηςΚέιλι ΜακΕνάνι.

Σύμφωνα με το Bloomberg, άλλο ένα μέλος του Γραφείου Τύπου, η Κάρολιν Λίβιτ, έχει προσβληθεί από τον ιό. Ένας δημοσιογράφος του Bloomberg, με ανάρτηση στο Twitter, ανέφερε ότι έχουν βρεθεί θετικά και άλλα στελέχη του Λευκού Οίκου.

Μετά την ανακοίνωση της ΜακΕνάνι ότι βρέθηκε θετική και πως ήταν ασυμπτωματική, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ, με ανάρτησή της, επίσης, στο twitter είπε πως νιώθει καλά και ότι θα συνεχίσει τη διαδικασία της ανάρρωσης στο σπίτι. "Η οικογένειά μου είναι ευγνώμων για όλες τις προσευχές και τη συμπαράσταση! Νιώθω καλά και θα συνεχίσω να ξεκουράζομαι στο σπίτι. Ευχαριστώ το ιατρικό προσωπικό παντού και στέλνω τις προσευχές μου σε όσους έχουν ασθενήσει ή έχουν ασθενή κάποιο μέλος της οικογένειάς τους".

Στο μεταξύ, 

επιστήμονες μιλώντας στη WP είπαν ότι προβληματίζονται για το πότε θα πάρει εξιτήριο ο Τραμπ καθώς ο πρόεδρος παίρνει έναν περίεργο συνδυασμό φαρμακευτικής αγωγής που αποτελείται από τρεις ισχυρές θεραπείες. Ο καθηγητής Ουίλιαμ Σάφνερ είπε πως η ιδέα του εξιτηρίου είναι του ίδιου του Τραμπ και όχι της ιατρικής ομάδας, ενώ ο Ρόμπερτ Ουάτζερ, πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια είπε στην αμερικανική εφημερίδα πως ασθενής με τα συμπτώματα και τη θεραπεία που λαμβάνει ο Αμερικανός πρόεδρος, αν ήθελε να πάρει εξιτήριο μόλις τρεις μέρες από την είσοδό του, θα έπρεπε να υπογράψει δήλωση ότι το πράττει ενάντια στις εντολές των γιατρών, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν λάθος.

Πάντως ο ίδιος ο Τραμπ ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο twitter ότι θα πάρει εξιτήριο στις 18.30 τοπική ώρα σήμερα. Αφού ανέφερε ότι αισθάνεται καλά πρόσθεσε: "Μην φοβάστε την COVID. Μην τον αφήνετε να κυριαρχήσει στη ζωή σας. Έχουν αναπτυχθεί, υπό τη διοίκηση Τραμπ, κάποια πραγματικά εξαιρετικά φάρμακα και γνώση. Αισθάνομαι καλύτερα απ' ό,τι όταν ήμουν 20 χρονών", έγραψε.

Διαβάστε επίσης