Σπ. Σπυρίδων: Στα δημοτικά ΚΔΑΠ επιπλέον 10.000 παιδιά

Το επόμενο έτος οι αιτήσεις θα υποβάλλονται εύκολα

Με το ειδικό πρόγραμμα ύψους 10 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός Εσωτερικών θα μπορούν να δοθούν επιπλέον 10.000 voucher για τα δημοτικά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ).

Ταυτόχρονα διασφαλίζονται όλες οι θέσεις απασχόλησης σε αυτές τις δομές, δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), Σπύρος Σπυρίδων, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

"Το πρόγραμμα είναι της τάξεως των 279 εκατ. ευρώ. Φέτος θα φοιτήσουν περίπου 150.000 παιδιά στους βρεφικούς, βρεφονηπιακούς, νηπιακούς σταθμούς, στις δομές για ΑμεΑ και στα ΚΔΑΠ. Αυτό που ενδιαφέρει τους γονείς είναι ότι κανένα παιδί που πληροί της προϋποθέσεις, δεν έμεινε χωρίς voucher για δωρεάν φιλοξενία σε αυτές τις δομές.

Το πρόβλημα προέκυψε επειδή φέτος υπερδιπλασιάστηκαν οι αιτήσεις, από 60.000 σε 130.000, ενώ το ποσό που διατέθηκε φέτος ήταν ίδιο με το περσινό. Έτσι, ενώ πέρσι μπόρεσαν και φιλοξενήθηκαν παιδιά με οικογενειακό εισόδημα έως 27.000, τώρα θα φοιτήσουν παιδιά με οικογενειακό εισόδημα περίπου 14.000. Με τη διάθεση των 10 εκατ. ευρώ στα δημοτικά ΚΔΑΠ που ανακοίνωσε ο κ. Θεοδωρικάκος δεν διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας σε αυτά έτσι κανένας παιδαγωγός δεν πρόκειται να απολυθεί. Επίσης δίνεται η δυνατότητα στους δημάρχους να μπορέσουν να πάρουν επιπλέον άλλα 10.000 παιδιά σε αυτές τις δομές", δηλώνει.

Τονίζει ακόμα ότι μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής» φοιτούν σε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς 150.000 παιδιά, ενώ επισημαίνει ότι από το επόμενο έτος οι αιτήσεις θα υποβάλλονται εύκολα και γρήγορα από το smartphone ή το τάμπλετ.

 

Διαβάστε επίσης