Κορονοϊός: Θετική στον κορονοϊό νοσηλεύτρια στο Δρομοκαΐτειο

νοσηλεύεται στο Αττικό Νοσοκομείο

Νοσηλεύτρια στο Δρομοκαϊτιο διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό. Πλέον νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα στο Αττικό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ μέχρι την Τετάρτη που εμφάνισε συμπτώματα, δούλευε σε εξωνοσοκομειακό ξενώνα, όπου φιλοξενούνται 18 ασθενείς.

Ο ΕΟΔΥ ιχνηλατεί τις επαφές της, ενώ κλιμάκιο θα επισκεφτεί τον ξενώνα και εάν κριθεί απαραίτητο θα λάβει δείγματα από ασθενείς και προσωπικό.

Υπενθυμίζεται πως στην Αττική έχει σημάνει συναγερμός τις τελευταίες 15 ημέρες, αν και η αύξηση των κρουσμάτων τον Ιούλιο θεωρούνταν δεδομένη.

Ο λόγος είναι πως από την πρώτη του μηνός η χώρα μας δέχεται τουρίστες τόσο από τα χερσαία σύνορα όσο μέσω αεροπορικών πτήσεων. Οι τουρίστες που έχουν προσβληθεί με ιό στην πλειοψηφία τους εντοπίζονται, μπαίνουν σε καραντίνα και ιχνηλατούνται, ωστόσο αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι τα κρούσματα στην Αττική και τα αστικά κέντρα.

Συγκεκριμένα, από την 1η Ιουλίου έχουν εντοπιστεί στην Αττική 127 κρούσματα κορονοϊού, και το τελευταίο 10ήμερο ο ημερήσιος αριθμός παρουσιάζεται σταθερά αυξημένος, πολλές φορές και δηψήφιος. Αυτό που προβληματίζει έντονα τους λοιμωξιολόγους είναι το γεγονός ότι πολλά από αυτά τα κρούσματα είναι "ορφανά", δηλαδή είναι άγνωστη η προέλευσή τους και κατ' επέκταση και η ιχνηλάτησή τους.

Πηγή: thetoc.gr

Διαβάστε επίσης