Πάτρα: Πλήθος πιστών στην Παράκληση προς την Παναγιά για την Αγία Σοφία - Χρυσόστομος: "Επικρατεί πατριωτικός παλμός. Το μήνυμα είναι ενότητα" - Εψάλη ο Ακάθιστος Ύμνος - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ

Νεότερη Ενημέρωση: Με τους παρευρισκόμενους να ψάλλουν τον Ακάθιστο Ύμνο και τον Εθνικό Ύμνο, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 24 Ιουλίου, η Παράκληση προς την Παναγια για την Αγία Σοφία, που έγινε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών. 

Πρώτη Ενημέρωση: Παράκληση στην Παναγία τελείται αυτή την ώρα (12.00μμ) στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών, από τον Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο, με τη συμμετοχή όλων των κληρικών και πλήθος πιστών. Από το πρωί πένθιμα χτυπούν οι καμπάνες σε όλες τις εκκλησίες, ενώ οι σημαίες κυματίζουν μεσίσταιες. Πλήθος πιστών και εκπροσώπων συλλόγων δίνουν το παρόν. 

Δειτε ΕΔΩ βιντεο από το εσωτερικό του ναού

Πένθιμα χτυπούν οι καμπάνες στην Πάτρα για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Μητροπολίτης Πατρών στο λόγο του θα μιλήσει για τα θέματα που αφορούν στην Αγίαι Σοφία, στην προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας μετατρέποντας την σε τζαμί ενώ θα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο στο χρέος των Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών απέναται στην Ιστορά και στο Μέλλον της Πατρίδας μας.

"Ἡ παρουσία μας ὡς ἒκφραση βαθειᾶς πίστεως στό Θεό καί ἀγάπης πρός τήν Πατρίδα, ἀλλά καί ὡς διαμαρτυρία γιά τήν προκλητική καί βέβηλη πράξη τῶν Τούρκων πρός τήν Ἁγια Σοφιά, πού εἶναι μνημεῖο παγκόσμιας πολιτιστικῆς κληρονομιᾶς, ἀλλά καί ὡς ἀπάντηση στήν προκλητική γενικῶς συμπεριφορά τῆς γείτονος χώρας σέ σχέση μέ τά ἐθνικά μας θέματα, εἶναι ἀπαραίτητη…”

Σε δηλώσεις του ο κ. Χρυσόστομος ανέφερε πως το μήνυμα είναι το μήνυμα της ενότητας, και πως η εικόνα που επικρατεί στον Ι.Ν του Αποστόλου Ανδρέου, είναι εικόνα πατριωτικού παλμού, που κυριαρχούν τα νιάτα. 

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΙΚΟΝΑ - Αγιά Σοφία: Τζαμί μετά από 86 χρόνια - Συρρέουν οι Τούρκοι - Έφτασε ο Ταγίπ Ερντογάν - ΝΕΟΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ