Σοκάρει η περιγραφή του δικηγόρου για τον θάνατο του Έλληνα ομογενή: «Του έριξαν τρεις φορές 50.000 βολτ με το taser»

 

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Έλληνα ομογενή που πέθανε κατά τη διάρκεια της σύλληψής του από αστυνομικούς σοκάρει με την περιγραφή του.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι του Γιώργου Ζαπάντη μετά από κλήση για ένοπλο άνδρα. Όταν έφτασαν εκεί, βρήκαν τον 29χρονο άνδρα στο υπόγειο, με το σπαθί. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, τον χτύπησαν με taser, αφού αρνήθηκε να αφήσει το σπαθί, παρά τις διαταγές τους.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιώργος Βομβολάκης, μίλησε στο MEGA και στην εκπομπή Live News λέγοντας αρχικά: «Περιμένουμε να δούμε το βίντεο της αστυνομίας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Εμείς το λέμε body camera, ό,τι βλέπουν αυτοί, θα το δούμε στο βίντεο. Το πιο σημαντικό είναι να δούμε τι έγινε στην πόρτα όταν μπήκε η αστυνομία».

Στη συνέχεια ο δικηγόρος σοκάρει, καθώς ο Έλληνας ομογενής δέχθηκε 3 φορές από 50.000 βολτ: «Του έριξαν με το τέιζερ τρεις φορές, δεν ξέρουμε γιατί. Κανονικά μία φορά μόνο πρέπει να ρίξεις. Κάθε φορά που του ρίχνουν τη βολή είναι 50 χιλιάδες βολτ. Είναι απίστευτο που το έκαναν τρεις φορές. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Γιώργο να πεθάνει έτσι. Ήταν νέο παιδί».

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ