Βιταμίνη C: τα do και τα dont's της χρήσης της στην ρουτίνα ομορφιάς σου

 

Την ώρα που η πανδημία του κορονοϊού πλήττει τον πλανήτη μας, προσπαθούμε να ενισχύσουμε όσο γίνεται το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Ένας από τους καλύτερους τρόπους γι’ αυτό είναι οι βιταμίνες, με τη βιταμίνη C να παραμένει το δημοφιλέστερο συμπλήρωμα διατροφής.

Όλοι γνωρίζουμε τα πολλά και διαφορετικά οφέλη που κρύβει η βιταμίνη αυτή. Υπάρχει ένας επιπλέον λόγος για τον οποίο τόσοι πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο επιλέγουν να ξεκινούν τη μέρα τους με ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι.

Εκτός από τα οφέλη για την γενικότερη υγεία, η βιταμίνη C είναι εξαιρετικά ευεργετική για το δέρμα. Η τοπική εφαρμογή της μειώνει τις κηλίδες, διορθώνει την υφή του δέρματος και φωτίζει την επιδερμίδα. Υπάρχουν βέβαια ορισμένα do’s και don'ts που πρέπει να προσέξεις όταν θα χρησιμοποιήσεις αυτό το θαυματουργό προϊόν.

Εδω θα τα μάθεις όλα..


DO'S
1) Πες ναι στη καθημερινή χρήση
Για καλύτερα αποτελέσματα εφάρμοσε κάθε μέρα τη βιταμίνη C στο πρόσωπό σου. Εάν έχεις ευαίσθητο δέρμα ίσως χρειαστεί να ελαττώσεις τη συχνότητα και τη ποσότητα του συστατικού.
 

2)Συνδύασε τη βιταμίνη C με το αντηλιακό προσώπου σου
Η βιταμίνη C απολεπίζει ήπια το δέρμα ώστε να δείχνει καθαρό και λαμπερό, το κάνει όμως πιο ευαίσθητο στον ήλιο. Είναι απαραίτητο να εφαρμόζεις ένα αντιηλιακό προσώπου μαζί με την βιταμίνη για να εμποδίσεις την οξείδωση του δέρματος.
 

3) Φύλαξέ την σε δροσερό και σκιερό μέρος
Είναι πολύ σημαντικό να φυλάς το προϊόν μακριά από το άμεσο ηλιακό φως και να το αποθηκεύεις σε δροσερό, ξηρό μέρος για να διατηρήσεις αναλλοίωτη την ισχύ του. Επίσης βεβαιώσου ότι κλείνεις καλά το καπάκι μετά από κάθε χρήση.
 
DONT'S
1) Μη χρησιμοποιήσεις ένα προϊόν που φαίνεται οξειδωμένο
Απόφυγε να αγοράσεις βιταμίνη C που πωλείται σε διάφανη φιάλη και προτίμησε κάποια σε σκούρο γυάλινο μπουκάλι. Φρόντισε να ελέγχεις τη μυρωδιά, το χρώμα και τη σύσταση του προϊόντος για να βεβαιωθείς ότι δεν έχει οξειδωθεί. Εάν το προϊόν φαίνεται πολύ σκούρο ή έχει ξινή μυρωδιά, πέταξέ το αμέσως.

2) Μη συνδυάσεις τη βιταμίνη C με ρετινόλη
Αν έχεις εφαρμόσει βιταμίνη C στο πρόσωπό σου, απόφυγε αυστηρά τη χρήση κάποιου προϊόντος που μπορεί να περιέχει ρετινόλη ή νιασιναμίδη. Ο λόγος είναι ότι τα επίπεδα pH αυτών των συστατικών δεν αλληλεπιδρούν καλά στο δέρμα με αυτά της βιταμίνης C.

 

Διαβάστε επίσης