Πάτρα: Τέλος στα αυστηρά απαγορευτικά μέτρα - Πόσα πρόστιμα δόθηκαν την Δευτέρα του Πάσχα - Νέα μέτρα για την Πρωτομαγιά

 

Τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα και τα τσουχτερά πρόστιμα των 150 ευρώ έληξαν τα μεσάνυχτα! 

Οι Πατρινοί και γενικότερα οι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδος περιορίστηκαν τις ημέρες του Πάσχα στα σπίτια τους κι έτσι τα πρόστιμα σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες ήταν ελάχιστα. 

Χθες, Δευτέρα του Πάσχα δόθηκαν στο σύνολο πέντε πρόστιμα. Τα τρία από αυτά ήταν 150 ευρώ στον κάθε παραβάτη για άσκοπη μετακίνηση ενώ άλλα δυο αξίας 300 ευρώ δόθηκαν σε περιπτώσεις που προσπάθησαν να βγούν από τα όρια της Πάτρας. 

Ανήμερα το Πάσχα δεν δόθηκε κανένα πρόστιμο! Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε δεί ακόμη και 60 παραβάτες σε μια ημέρα ωστόσο τα νούμερα αυτά έπεσαν τις μέρες του Πάσχα καθώς φαίνεται πως οι Πατρινοί πειθάρχησαν στα μέτρα. 

 

Τι θα ισχύσει για την απαγόρευση κυκλοφορίας την Πρωτομαγια 

Η Πρωτομαγιά 2020, η οποία αποτελεί υποχρεωτική αργία, «πέφτει» φέτος ημέρα Παρασκευή, πράγμα που σημαίνει ότι όσοι εργάζονται αυτή την περίοδο θα έχουν ένα νέο τριήμερο.  

Φαίνεται ότι το ενδεχόμενο να υπάρξει μεγάλη έξοδος της Πρωτομαγιάς, είναι κάτι που η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει. Για το λόγο αυτό το πιθανότερο σενάριο είναι να ισχύσει το ίδιο μοντέλο με το Πάσχα. Μέχρι τότε τα μέτρα θα ισχύσουν ως έχουν ενώ εκείνο το τριήμερο θα υπάρχουν πάλι αυξημένοι έλεγχοι για μετακινήσεις εκτός νομού και μεγαλύτερα πρόστιμα.  

Όσον αφορά το sms μετακίνησης, αυτό τείνει προς κατάργηση, η οποία είτε θα γίνει σταδιακή είτε απευθείας, μέχρι και τα μέσα Μαΐου αλλά εξετάζεται και το ενδεχόμενο να αλλάξει ο τρόπος δήλωσης μετακίνησης.  

Ωστόσο μετά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, το επόμενο βήμα θέλει την 4η Μάιου να είναι η ημερομηνία που πιθανόν θα δούμε την πρώτη χαλάρωση του lockdown.   

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η «Καθημερινή», το πρώτο «άνοιγμα» εξετάζεται να γίνει τη Δευτέρα 4 Μαΐου. Ο αρχικός σχεδιασμός μίλαγε για τις 11 Μαΐου, ωστόσο εκτιμάται πως η μεγάλη κόπωση των πολιτών από τη μακρά διάρκεια των περιορισμών που χρειάζεται και την ανάλογη ψυχολογική διαχείριση και η ανάγκη να πάρει σταδιακά μπρος η οικονομία οδήγησαν στο να εξεταστεί η άρση νωρίτερα. Αυτό ωστόσο θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας στη χώρα και τα καθημερινά κρούσματα που θα καταγράφονται. 

Διαβάστε επίσης