Κορονοϊός - Δυτική Αχαΐα: Επικοινωνία Μυλωνά -Χαρδαλιά - Ποια είναι τα πρόσθετα μέτρα για τους συνοικισμούς Ρομά

"Συζητήσαμε για πιο αυστηρή αστυνόμευση και βεβαίωση προστίμων, ώστε να λειτουργήσει αποτρεπτικά στη σκέψη τους να μετακινηθούν"

“Δεν υπάρχει κρούσμα στους συνοικισμούς Ρομά. Δεν υπάρχει κανένα κρούσμα αυτή τη στιγμή στην περιοχή μας”. 

Αυτό ξεκαθάρισε ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς, απαντώντας σε ερώτηση του dytikanea. Καθησυχάζοντας την τοπική κοινωνία, που έχει αναστατωθεί από πληροφορίες που κάνουν λόγο για κρούσματα στην περιοχή. Ο δήμαρχος είναι κατηγορηματικός. Ωστόσο, για να περιοριστεί ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού και προς ενίσχυση των μέτρων που ζητά για τους συνοικισμούς των Ρομά, ο δήμαρχος επικοινώνησε χθες το βράδυ με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

“Μίλησα με τον υφυπουργό και του μετέφερα πώς έχει η κατάσταση, ζητώντας επιπλέον μέτρα”, αναφέρει ο κ. Μυλωνάς, τονίζοντας ότι ο υφυπουργός ήταν ενήμερος για την περιοχή και συμφώνησε για τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων. Ερωτηθείς ο κ. Μυλωνάς, αν στα μέτρα περιλαμβάνεται η καραντίνα, καθώς σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, έχουν ήδη ληφθεί όλα τα μέτρα που επιβάλει η νομοθεσία, τόνισε τα εξής: “Όχι, δεν περιλαμβάνεται η καραντίνα. Απλά ζητήσαμε να απομονωθούν οι περιοχές τους, δηλαδή να περιορίζουν κατά το δυνατό τις μετακινήσεις τους. Επίσης, συζητήσαμε για πιο αυστηρή αστυνόμευση και βεβαίωση προστίμων, ώστε να λειτουργήσει αποτρεπτικά στη σκέψη τους να μετακινηθούν, χωρίς βέβαια να υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος”.

Παράλληλα ο κ. Μυλωνάς, όπως μας είπε, έχει στείλει σχετικό έγγραφο, εκτός από τον υφυπουργό, σε όλους τους βουλευτές, τους αρμόδιους υπουργούς και την περιφέρεια ώστε να είναι πλήρως ενήμεροι και να συνδράμουν στην προσπάθεια υγειονομικής θωράκισης της περιοχής.

Επίσης ο δήμαρχος, όπως αναφέρει στο dytikanea, έχει ζητήσει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ώστε να ελέγξει τους συνοικισμούς των Ρομά και βρίσκεται σε αναμονή απάντησης.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ