Κορονοϊός: Στην Αθήνα οι Έλληνες από την Ουχάν - Μπήκαν σε καραντίνα - ΝΕΟΤΕΡΑ

Στο νοσοκομείο «Σωτήρια»
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Νεότερη Ενημέρωση: Στην Αθήνα βρίσκονται το ζευγάρι Ελλήνων από την Ουχάν. Ταξίδεψαν από την Κινεζική πόλη μαζί με άλλους ευρωπαίους πολίτες. Εφθασαν αεροπορικώς στο Λονδίνο και από εκεί στη Ρώμη. Στην Ιταλική πόλη, παρελήφθησαν από ειδικό κλιμάκιο και με πολεμικό αεροσκάφος λίγο πριν τις 7 το απόγευμα της Κυριακής προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Με ασθενοφόρο διεκομίσθησαν στο Νοσοκομείο "Σωτηρία", όπου θα μπουν προληπτικά σε καραντίνα για 14 ημέρες. Υπενθυμίζεται πως δεν φέρουν κανένα σύμπτωμα του Κορονοϊού.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας σε επίσημη ενημέρωση του, «παρότι οι δύο Έλληνες πολίτες δεν παρουσιάζουν καμία συμπτωματολογία, μεταφέρθηκαν από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του Εθνικού Κέντρου 'Αμεσης Βοήθειας, στο Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», που αποτελεί Νοσοκομείο Αναφοράς, με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία διακομιδής, και θα τεθούν σε εθελούσια απομόνωση και ιατρική παρακολούθηση για 14 μέρες».

Τέλος το Υπουργείο Υγείας ευχαριστεί όλο το προσωπικό που συμμετείχε και βοήθησε στον επαναπατρισμό των δύο συμπατριωτών μας.

Πρώτη Ενημέρωση: Στην Ελλάδα αναμένεται να φτάσουν τις επόμενες ώρες δύο Έλληνες που έρχονται από την πόλη Γουχάν της Κίνας, που έχει τεθεί σε καραντίνα, λόγω κοροναϊού.

Σύμφωνα με το ant1news.gr, πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα οι οποίοι ταξιδεύουν με στρατιωτικό αεροπλάνο από τη Ρώμη.

Πρόκειται για ζευγάρι που μένει μόνιμα στη Γουχάν.

Τα δυο άτομα θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο «Σωτήρια», όπου θα μπουν σε καραντίνα για παρακολούθηση, ωστόσο δεν θα μπουν στους ειδικούς θαλάμους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο ταξιδιώτες έχουν υποβληθεί στις εξετάσεις που επιβάλουν τα πρωτόκολλα και έχουν βρεθεί αρνητικοί στον ιό.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ