Η Μαρία Αγουρίδη "ρίχνει" το κάστρο και ντύνεται "Τελάλης" - Πριν βγει σήμερα στους δρόμους, μίλησε στο tempo24 για τη φετινή καινοτομία του θεσμού! ΦΩΤΟ

 

"Ρίχνει" το ανδρικό κάστρο...  του Πατρινού Καρναβαλιού και είναι ιδιαίτερα χαρούμενη γι αυτό! Δυσκολευτήκαμε να βρούμε φωτογραφία στο προφίλ της, που να είναι μόνη της... Είναι της παρέας, ιδιαίτερα αγαπητό πρόσωπο και φυσικά φαίνεται! Είναι η πρώτη γυναίκα "Τελάλης" και σήμερα θα την απολαύσουμε στους δρόμους να μας καλεί να διασκεδάσουμε και να μοιραστούμε τη χαρά του Πατρινού Καρναβαλιού. Λίγο πριν, όμως... προλάβαμε και της μιλήσαμε!
 

- Με τόση "προϋπηρεσία" στο Πατρινό Καρναβάλι γνωρίζουμε εξ αρχής την αγάπη και τον σεβασμό σας για το θεσμό. Ο Τελάλης λοιπόν, ποιο κομμάτι του "παζλ" συμπληρώνει;
 

-Ο τελαλης θα έλεγα ότι δε συμπληρώνει το παζλ αλλά είναι το εναρκτηριο κομμάτι του παζλ. Σε ένα θεσμό τόσων χρόνων η παρουσία του συνδέει την παράδοση με το σύγχρονο. Καταλήγοντας στο τελευταίο κομμάτι που ειναι η καύση του βασιλιά καρναβαλιού που επίσης εκφράζει την παράδοση.


- Όλοι φωνάζουμε - και κυρίως οι γυναίκες - επιτέλους μια γυναίκα στο ρόλο του Τελάλη; Πώς το εισπράττεται αυτό;


-Ο τελαλης είναι κατά τη γνώμη μου μια φιγούρα που δεν έχει φύλο. Μεταφέρει με χαρά και ενθουσιασμό στην πόλη το μήνυμα της έναρξης του καρναβαλιού. Η επιλογή γυναίκας στο ρόλο του τελαλη αποτελει καινοτομία των φετινών διοργανωτών και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που θα είμαι η πρώτη στο ρόλο αυτό.


- Η πρώτη λοιπόν γυναίκα Τελάλης του Πατρινού Καρναβαλιού, τί θα "φωνάξει" δυνατά όταν θα βγει στους δρόμους;

-Έχοντας σαν θέμα του φετινού καρναβαλιού τον κύκλο θα παροτρύνω τους Πατρινούς να κάνουν ένα κύκλο στη χαρά και τη διασκέδαση που θα αγκαλιάσει όλη την Πάτρα και γιατί όχι και όλη την Ελλάδα .

- Παρατηρούμε φέτος μια μεγάλη προσπάθεια, αναβάθμισης του θεσμού. Η αρχή, εκτιμώ ότι έγινε από τις αφίσες. "Χωράει" ο θεσμός ένα ρετούς;
 

-Το καρναβάλι είναι ένας ζωντανός θεσμός και όπως όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί εξελίσσεται διαρκώς.Όσο περισσότερη συμμετοχή έχουν στη διοργάνωση του Πατρινοί καρναβαλιστες με την αγάπη και το μεράκι τους θα εξελίσσεται διατηρώντας τη ταυτότητά και το χαρακτήρα του αναλλοίωτα.
 



- Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ και καλή επιτυχία!!!


Σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι καλό καρναβάλι σε όλους!

 

Διαβάστε επίσης