Wall Street: «Ποδαρικό» με ιστορικά υψηλά για τους δείκτες

 

Σε νέα υψηλά ανήλθαν οι δείκτες της Wall Street στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση του χρόνου συνεχίζοντας το ράλι ανόδου με το οποίο αποχαιρέτησαν την προηγούμενη χρονιά.

Ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε ισχυρή άνοδο κατά 330 μονάδες και σε ποσοστό 1,16% κλείνοντας στις 28.868,8 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο κατά 0,84%, στις 3.257,8 μονάδες και ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 1,33% ξεπερνώντας και πάλι τις 9.000 μονάδες και κλείνοντας στις 9.092,1 μονάδες.

Οι μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών πρωτοστάτησαν στην άνοδο. Συγκεκριμέναοι μετοχές της Advanced Micro Devices σημείωσαν άλμα κατά 6,7%, ενώ εκείνες της Taiwan Semiconductor και της Micron Technology σημείωσαν κέρδη άνω του 2,5%. Οι μετοχές της KLA και της Intel αυξήθηκαν κατά 2,4% και 1,5% αντίστοιχα. Η μετοχή της Apple είχε μία από τις καλύτερες αποδόσεις στον με άνοδο 2%.

«Ξεκινάμε με το δεξί το έτος», ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Spartan Capital Securities στο CNBC. «Εκτός από τις γεωπολιτικές εντάσεις, το ενδιαφέρον παραμένει εστιασμένο στα στοιχεία μάκρο που με συνέπεια υποδηλώνουν ανάπτυξη».

Η σημερινή άνοδος των δεικτών έρχεται μετά την ισχυρή επίδοσή τους την Τρίτη όταν και ολοκλήρωσαν τη χρονιά με σημαντικές αποδόσεις. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο κατά 28,9% το 2019 που είναι η μεγαλύτερη από το 2013 όταν και είχε αυξηθεί κατά 29,6%. Ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 22,3% στο έτος,ενώ ο Nasdaq αυξήθηκε πάνω από 35%.

Το επενδυτικό κλίμα ενισχύθηκε μετά την είδηση ότι η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας προχωρά σε μείωση του επιπέδου αποθεματικών σε μετρητά για τις τράπεζες της χώρας. Η κίνηση αυτή αναμένεται να εισφέρει περίπου 800 δισ. γιουάν ρευστότητας στην κινεζική οικονομία.

Πηγή: Newmoney.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ