Νέος ισχυρός σεισμός κοντά στα Τίρανα - Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών - Εκατοντάδες τραυματίες

Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΕΤΡΑ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγο κοντά στα Τίρανα.

Σύμφωνα με την αυτόματη, προκαταρκτική λύση του Ευρωμεσογειακού, ο σεισμός ήταν μεγέθους 5 Ρίχτερ σε εστιακό υποθαλάσσιο βάθος 10 χλμ..

Όσο για το επίκεντρο του εντοπίζεται 42 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας της Αλβανίας.

720_686590_cd796e15a0-a05374544310df12_0.jpg

Νεκρούς και πολλούς τραυματίες αφήνει πίσω του ο σεισμός που ταρακούνησε την Αλβανία τα ξημερώματα της Τρίτης.

Σύμφωνα με το Euronews, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 15. Πληροφορίες από το υπουργείο Άμυνας της γειτονικής χώρας αναφέρουν ότι οι τραυματίες ανέρχονται σε 135 εκ των οποίων οι 72 νοσηλεύονται.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ιστοσελίδα exit.al νωρίτερα, οι διασώστες βρήκαν τα πτώματα δύο κοριτσιών, ηλικίας 10 και 18 ετών, όπως και της γιαγιάς τους κάτω από τα ερείπια ενός κτιρίου που κατέρρευσε στο Δυρράχιο, ενώ ακόμη ένας νεκρός βρέθηκε στην ίδια πόλη.

Δύο νεκροί επιβεβαιώθηκαν και στην πόλη Thumane, 30 χλμ βόρεια των Τιράνων και ένας άνδρας σκοτώθηκε αφού πήδηξε στο κενό από το μπαλκόνι του σπιτιού του μόλις συνέβη ο σεισμός εν μέσω πανικού.

Ο σεισμός των 6,4 βαθμών έπληξε τη γειτονική χώρα στις 03:53 τοπική ώρα [04:53 ώρα Ελλάδας] και είναι η δεύτερη δόνηση μέσα σε ένα δίμηνο. Χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους, ορισμένοι με βρέφη στα χέρια.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας της γειτονικής χώρας, πυροσβέστες και στρατιώτες βρίσκονται επί ποδός βοηθώντας στο έργο του απεγκλωβισμού, όσων έχουν παγιδευτεί.

Συγκλονιστική είναι η στιγμή διάσωσης ενός παιδιού μέσα από τα συντρίμμια, όπως φαίνεται στα βίντεο του ReportTV.

720_686528_8b756b429c-a38861b2ff0d7be0.jpg

Ο σεισμός είχε επίκεντρο περιοχή 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Σιγιάκ, ανάμεσα στο Δυρράχιο και τα Τίρανα, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS), ενώ το εστιακό βάθος ήταν μικρό, 10 χιλιόμετρα.

Βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν ένα κτίριο που έχει καταρρεύσει στο Δυρράχιο, 40 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας, στις αλβανικές ακτές στην Αδριατική. Άλλα καταγράφουν μεγάλες ρωγμές και ζημιές σε κτίρια.

Διαβάστε επίσης